GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:02

Ödemiş’te şehide vefa

Ödemiş Belediyesi, Diyarbakır’da teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Ödemişli Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in ismini bir parka verme kararını aldı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ayrıca şehidin kardeşinin de belediyede zabıta kadrosuna alınması için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in adı memleketi Ödemiş’te yaşatılacak.

Ödemiş Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan karara göre, Kuvvetli Mahallesi’nde bulunan parka İçen’in isminin verilmesi meclisten oy birliğiyle geçti. Öte yandan CHP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit’in ismi de Süleyman Demirel Mahallesi’nde yer alan parka verilmesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

Ödemiş Belediye Başkan Mehmet Eriş tarafından yapılan açıklamada “Turgut Ali Kardeşimiz ilçemiz adına hepimizin yüreğini dağladı. Değerli eşine, evlatlarına ve ailesine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Onlar da Ödemiş ailesine, bizlere emanettir. Şehidimize layık bir şekilde ailesine sahip çıkmak da hepimizin boynunun borcudur. Ödemişlinin bir borcu olarak kardeşini belediyemizde zabıta kadrosunda istihdam ettirmek üzere çalışmalara başladık. Bir kardeşi var ve çalışıyor eşine de devletimiz iş anlamında yardım yapacaktır eğer ki olmazsa bizim kapımız her zaman iş anlamında kendilerine açıktır” dedi. (Yerel Güç)