GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2023 Cuma 17:30

Ödemiş Belediyesi'nde maaşlara yüzde 132 zam!

Ödemiş Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Ödemiş Belediyesi Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapılırken asgari ücretin üzerine yüzde 52 oranında zam yaparak eski maaşlarına göre yüzde 132 oranında artış sağlandı.

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube ile bir süredir devam eden görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. 2023-2025 yılları arasını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan tarafından imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi, belediye hizmet binası önünde toplanan işçilerce davul zurna eşliğinde bayram havasında kutlandı. Anlaşma haberini alan belediye işçileri Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan ve beraberindekileri yoğun tezahüratlar arasında çiçekler, konfetiler ve meşalelerle karşıladı.  

YÜZDE 132’LİK İYİLEŞTİRME YAPILDI
Giderek zorlaşan ekonomik koşullara rağmen emekçinin hakkını korumaya devam edeceklerini vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir’deki en iyi koşullara sahip toplu iş sözleşmesine imza attıklarını belirterek, “Bugün Ödemiş Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde evimiz Ödemiş için emek veren işçi arkadaşlarımız ve kıymetli aileleri adına güzel bir toplu sözleşmeye daha imza atmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

2020 yılından 2021 yılına geçerken Personel Limited Şirketimiz bünyesindeki işçi arkadaşlarımız için bir ilki gerçekleştirerek toplu sözleşme imzalamıştık. O günün koşullarında almış oldukları ücretlerin %50'nin üzerinde iyileştirmiştik. 2022 yılsonu itibariyle tamamlanan bu sürecin ardından ülkemizi etkileyen derin ekonomik krizi de göz önünde bulundurarak işçi arkadaşlarımız için ekonomik koşulları daha da iyileştirmeyi hedefledik. 

1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olan yeni sözleşmeyle beraber çalışanlarımıza asgari ücretin üzerine % 52 oranında artış yapılarak, eski maaşlarının % 132 oranında iyileştirilmesi sağlanmıştır. 

15-20 yıldır belediyemize hizmet veren evli ve iki çocuk sahibi çalışma arkadaşlarımızın alacak olduğu en düşük maaş ise 12.910,00 TL olup, 41 yevmiyelik ikramiye ile beraber aylık olarak ortalama geliri 13.865,00 TL olacaktır. Ayrıca sözleşme kapsamında alacak oldukları öğrenim, evlilik, doğum, ölüm, sünnet gibi yan ödemelere de ortalama % 100 oranında zam yapılmıştır. Ayrıca ikinci yıl için ücretlere zam oranımız TÜFE+5 puan olarak belirlenmiştir. 

'EMEK EN YÜCE DEĞERDİR'
Gönüller elbette işçilerimiz için daha da fazlasını yapmak istiyor ancak içinde olduğumuz koşullar da hepimizin malumudur. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde hesabımızı yaparak işçilerimiz ve aileleri için tatmin edici bir rakamla bir sözleşme gerçekleştirdiğimize inanıyorum.  

Bu toplu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde adeta kılı 41 yararak hesap kitap yapan çalışma arkadaşlarıma, Belediye-İş Sendikası yetkililerine ve sendika temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Elbette ülkemizin ekonomik koşulları ve giderek artan maliyetler karşısında kaynaklarımızı kuruşu kuruşuna en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Ancak şartlar ne olursa olsun kışın ayazında, yazın sıcağında Ödemiş ailesi için emek veren çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını eksiksiz ve zamanında alması bizim en büyük önceliğimizdir. Benim için de en büyük huzur ve mutluluk budur.  

Geride kalan yaklaşık 4 yıllık dönemde olduğu gibi bundan sonra da 'Emek en yüce değerdir' demeye, emeklerinin karşılığını alın terleri soğumadan vermeye devam edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun. İşçilerimiz alın teriyle elde ettikleri kazançlarını aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar” dedi. 

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, İzmir’de ve yurt bazında asgari ücretin kat be kat üzerinde bir toplu sözleşme imzalandığına dikkat çekerek, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e emekçilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.