GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:28

Oda başkanı uyardı: Papağan yemi yemeyin!

Artan kuruyemiş fiyatlarından sonra vatandaşlar alternatife yöneldi. Daha ucuza mal olan papağan yemlerinin içerisinde bulunan fındık, ceviz, fıstık, çiğdem gibi kuruyemişler vatandaşların kuruyemiş alternatifi oldu. Bu tip örneklerin gıda enflasyonu sebebiyle yaşandığını ve çok daha vahim tablolarla karşılaşılabileceğini belirten Çakıcı ise bu tip gıdaların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Son zamanlarda artan gıda enflasyonu kuruyemiş fiyatlarını da etkisi altına almaya başladı.

Kuruyemiş fiyatlarının artmasından sonra daha ekonomik olduğu için bazı insanlar içeriğinde kuruyemiş de bulunan papağan yemlerine yöneldi. Yemlerin içerisinde bulunan fındık, ceviz, fıstık, çiğdem gibi kuruyemişleri ayıran vatandaşlar bu şekilde tüketime yönelmeye başladı.

KESİNLİKLE TÜKETİLMESİNİ TAVSİYE ETMİYORUZ
Yemlerin içeriğindekilerin yenmeyecek kuruyemişler olduğunu belirten İzmir Ziraat Odası Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, “O kuruyemişlerin nasıl elde edildiği pek belli değil. Bunlar sağlıklı şeyler değil. Kaynağı, nasıl üretildiği, nereden alındığı belli olmayan ürünler. Ne koşullarda üretildiği pek bilemiyoruz. O kuşyemi haline gelen kuruyemişler kullanılmayan kötü malzemelerdir. Bu sebeple çok daha ucuz oluyor. Kesinlikle tüketilmesini tavsiye etmiyoruz” uyarılarında bulundu.

‘GIDA ENFLASYONU OLAN YERDE HER TÜRLÜ ŞEY BEKLİYORUZ’
Bu tip örneklerin gıda enflasyonu sebebiyle yaşandığını ve çok daha vahim tablolarla karşılaşılabileceğini belirten Çakıcı, “Gıda enflasyonunun bu denli yüksek olduğu yerlerde her türlü şey bekliyoruz. İçinde süt olmayan peynir, içinde et olmayan köfte gibi ürünler çok var. Bu dönemde bu tip örnekler çokça olur” dedi.