GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Aralık 2017 Salı 15:06

O sendikada İzmir ekibi ihraç edilmişti... Kararlar tamamen iptal!

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu, gelini ve akrabalarıyla kadrolaşma çalışmasına tepki gösterdikleri için ihraç edilen şube başkanlarının açtığı davada karar çıktı. Sendika genel merkezinin olağanüstü genel kurulu iptal edildi.

EGEDESONSÖZ. Türk-İş Sendikası’na bağlı yerel yönetimlerde örgütlü Belediye İş Sendikası’nın Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile İzmir’de bulunan şube başkanları arasındaki mücadele sürüyor. Sendikanın Kuşadası’nda bulunan otellerini Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul’un işletmesi gelini, yakınları ve akrabalarının otellerde yetkili yapılmasıyla başlayan dava süreci Aydın Söke Ağır Ceza Mahkemesi’ne de taşınmıştı. Yurdakul ailesinin “nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla yargılandığı davalardan ardı ardına kararlar çıkarken sendika olağanüstü genel kurul ile karşı hamle yapmıştı.

Yurdakul’un şahsı ve yakınlarının gündeme getirdikleri için Ankara’daki genel kurulda geçtiğimiz yıl, İzmir’de faaliyet gösteren Belediye-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar, 6 No’lu Şube Mali Sekreteri Azmi Gül, 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ile birlikte 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Necdet Deligöz sendikadan kesin ihraç edildi.

Tarafların konuyu Ankara 21. İş Mahkemesi’ne taşımasının ardından dava görüşüldü. Mahkeme, şube başkanlarının ihraç edildiği olağanüstü genel kurulun tüm sonuçlarıyla birlikte iptal edilmesi kararını aldı. Tarafları dinleyen ve savunmaları alan mahkeme ayrıca şube başkanları hakkında açılan genel merkez tarafından “husumet vardır” denilen davanın da reddine karar verildi