GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mart 2020 Salı 16:54

O projeyi İzmir’de anlatacak: Geleceği tarih belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlık tarafından Yarımada Bölgesi’nde hayata geçirilecek Çeşme Projesi’ni anlatacağı tarih belli oldu. Bakan Ersoy, 9 Mart Pazartesi günü İzmir Ticaret Odası’nda İzmir’deki STK, odalar ve projenin paydaşlarıyla buluşacak.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda hayata geçecek olan Çeşme Projesi’nin ayrıntıları netleşiyor.  Çeşme ve Urla’da kamulaştırılan araziler dahil hazine parselleri üzerinde yapılacak yeni Çeşme Projesi tartışmalara neden olmuştu.  Urla Zeytineli’nde bulunan köylülere ait araziler kamulaştırma programından çıkartılırken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, bölgeye Arapların geleceği iddialarını yalanlamıştı.

Bakan Ersoy’un bizzat İzmir’e geleceği tarih netleşti. Ersoy, ekibiyle birlikte 9 Mart Pazartesi günü İzmir’de projeyi anlatacak. İzmir Ticaret Odası’nın meclis toplantısında odalar, STK’lar ve paydaşlarla buluşarak proje ayrıntıları hakkında bilgiler verecek.  İzmir’deki basın yayın kuruluşlarıyla da bir araya gelecek olan Ersoy, projede gelinen son noktayı kamuoyu ile paylaşacak.