GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Şubat 2022 Cumartesi 10:51

O market elinden geleni yaptı... Firmalar ne zaman fiyatları düşürecek?

‘Döviz düştü ancak fiyatlara yansımadı’ tartışmalarına yönelik açıklamada bulunan bir zincir market, bazı firmaların ürünlerinde indirim yaparken bazılarının ise henüz yapmadığını belirtti. Marketin raflarına asılan açıklamada, ürün fiyatlarında yapılan değişiklikleri direkt olarak raflara yansıttıkları aktarılırken mağduriyeti ortadan kaldırmak için bazı ürünlerde kendi inisiyatiflerini kullanarak fiyatları geriye çektikleri açıklandı.

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Son zamanlarda yaşanan döviz kurundaki artışlar, özellikle gıdada ve beraberindeki tüm ürünlerde zammın görülmesine sebep oldu. Yaşanan bu gelişmelerden sonra vatandaşlar temel gıdalara bile ulaşmakta zorluk yaşarken bu durumun düzelmesi için çağrıda bulundu. İlerleyen süreçte döviz kuru yapılan müdahalelerle düşürüldü ancak bazı firmaların buna paralel olarak ürünlerinde indirim yaptığı bazı firmaların ise yapmadığı görüldü.

Kamuoyunda tartışmalara ve anlaşmazlıklara neden olan bu durum hakkında bir zincir market açıklamada bulundu. Bazı firmaların ürünlerinde fiyat düşürmeye gittiğini bazılarının ise henüz bir indirim yapmadığını belirtilen ve raflara asılan açıklamada; firmaların ürünlerine indirim yaptığı gibi onlarında fiyatlarına yansıttıklarını belirtildi. Yine de vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırma amacıyla kendi imkanları doğrultusunda bazı ürünlerin fiyatlarını geriye çektiklerini duyuruldu. Vatandaşın gözü ise marketlerdeki pahalılığın ne zaman normalleşeceği üzerinde. Fiyatlarda belirgin düşüşlerin ne zaman yaşanacağı ise belirsizliğini koruyor.

ÜRÜNLERİN FİYATLARINI GERİYE ÇEKİYORUZ
Bu tartışmalara yönelik zincir market tarafından yapılan açıklamada, kendilerinin de inisiyatif alarak ürün fiyatlarını geriye çektikleri şu sözlerle aktarıldı:

“Basın ve sosyal medyada yer alan döviz düştü ancak fiyatlara yansımadı tartışmasıyla alakalı olarak bazı firmalar ürünlerinde fiyat düşürmeye gitmiştir ve bunlar direkt olarak raf fiyatlarımıza yansımıştır. Bazı üretici ve tedarikçi firmalar henüz fiyat indirimini bizlere yansıtmamışlardır. Bu firmalar ürünlerindeki fiyat indirimini bizlere yansıttığı takdirde bizde direkt bu indirimleri raf fiyatlarımıza yansıtacağız. Buna rağmen biz elimizdeki imkanlar doğrultusunda bazı ürünlerin fiyatlarına geriye çekiyoruz.”