GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Mart 2022 Salı 10:23

O ilçeye İçme Suyu Arıtma Tesisi geliyor... Planlar tamam!

İzmir'in Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çandarlı Mahallesi'nde mevcut Atık Su Arıtma Tesisi'nin yanına İçme Suyu Arıtma Tesisi yapmak için çalışmalarını sürdüren İZSU'da, kurum talebi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Önerisi raporunu hazırladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yüzülebilir körfez hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti İZSU'ya ait olan alanda mevcut Atık Su Arıtma Tesisi'nin yanına İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı için düğmeye bastı.

Türkiye'de Avrupa Birliği Standartları'nda bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Atıksu Arıtma Tesisi konusunda lider konumda bulunan İzmir'de yüzülebilir körfez hedefi doğrultusunda yeni arıtma tesisleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basmıştı.

Bu kapsamda birçok ilçede çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZSU, Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde bulunan ve kendine ait olan parseller için plan çalışmaları talebini Büyükşehir Belediyesi'ne iletmişti.

PLANLAR HAZIR
Çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ise planları tamamladı. Buna göre mevcut Atık Su Arıtma Tesisi yanında İçme Suyu Arıtma Tesisi yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi için 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Önerisi raporunu hazırladı.

Planlanan alanın ise İzmir-Manisa Planlama Bölgesi'nde 1/100.00 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda 'orman alanı' niteliğinde bulunurken, alanın 'tarım vasfı' taşıdığı belirtildi.