GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2017 Çarşamba 15:31

O ilçeden liste krizi açıklaması: 'Sadece bir gün...'

Kongre süreci devam eden CHP’de Çiğli İlçesi’nin delege listesinin seçim kuruluna sunulmaması krize neden oldu. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, “Sadece bir gün gecikti. Arkadaşlarım yaygara kopartıyorlar. Sorun yok, kongre yapılacak” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de kongre süreci devam ederken belirlenen takvime göre ilçelerde seçimler sürüyor. Delege sayısının fazla olduğu ve büyük rekabetin yaşandığı ilçeler arasında bulunan Çiğli’de mevcut ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu’nun delege listelerini seçim kuruluna götürmemesi krize neden oldu.

Muhalifler, ilçe başkanının listeleri vermeyerek ilçeyi il kongresi sürecinde yarıştan düşürmek istediğini iddia etti. Bunun üzerine ilçede tartışmalar alevlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, “Biz listeleri ilçe seçim kuruluna teslim ettik. Seçim kurulu müdürüyle de görüştük. Bir sorun yok. Sadece bir gün gecikti. Bunu sorun yapıp yaygara kopartıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Bu ayıptır. Kongremiz belirlenen gün ve saatte yapılacak” dedi.