GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2019 Perşembe 14:05

O belediyede yeni kriz: Sendikalar ayakta!

Gaziemir Belediyesi’nde Başkan Halil Arda’nın talimatıyla işçilerin görevlerine son verilmeye başlanınca sendikalar ayaklandı. Genelde belediyelerde örgütlenme mücadelesine giden DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar bu kez Arda karşısında birlik oldu. Sendikalar Arda’nın işçileri tazminatsız işten çıkartmasına ve sürgünlere tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın personel politikası ve sendikalara yönelik tutumu isyana neden oldu. Pazaryeri, dershane, belediye şirketi kurulumu, tesislerin devri, çöp krizi ve Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesi gibi konularla gündeme gelen Gaziemir Belediyesi’nde bu kez sendikalar basın açıklaması yaptı. Belediyelerde örgütlenme ve çalışanların organizasyonu konusunda karşı karşıya gelen sendikalar Başkan Arda’ya karşı birleşti.  Türk-İş Sendikası’na bağlı Belediye İş’in çağrısı üzerine DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası da eyleme katıldı.

Belediye-İş, Gaziemir Belediyesi’nin şirketi olan Gazi-Bel’de çalışan 4 Nolu Şube’nin de yönetim kurulu üyesi olan Zafer Baylan’ın işine tazminatsız olarak son verildiğini duyurdu. Sendika ayrıca, DİSK Genel –İş Sendikası Üyesi Funda Elibol’a yapılanın da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gaziemir Meydanı’nda toplanan sendikalar ve kalabalık grup Başkan Halil Arda’ya tepki gösterdi.  Ellerinde “atılan işçiler geri alınsın” pankartı taşıyan sendikalar ve yöneticiler, “Halil Arda şaşırma sabrımızı taşırma. Birleşe birleşe kazanacağız. Gün gelecek, devran dönecek Halil Arda işçiye hesap verecek” sloganları attı. Kalabalık grup ellerinde broşür ve kitapçıkları dağıtıp Gaziemirlilerden mücadelelerine destek istedi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.