GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2021 Salı 14:01

O başkan artık İYİ Parti'de!

İYİ Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı, Esnaf ve Sanatkardan sorumlu Başkanı görevine getirilen Aykut Yenice, yeni görevi ile ilgili, "Federasyon başkanıyken bu talep gelmişti. Seçim sonuçları böyle çıkınca tekrar böyle bir talep geldi. Genel Başkan Yardımcılığı'nın yanında esnaftan sorumluluk başkanlığını yüklendim" dedi. 

EGEDESONSÖZ - Geçmiş dönem Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu görevini yürüten ancak girdiği son seçimde başkanlık görevini kaybeden, mevcut İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice İYİ Parti'ye geçti.

Geçmişte AK Parti ve Doğru Yol Partisi'nde de siyaset yapan Yenice, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi sonrasında STK İlişkileri Başkan Yardımcısı, Esnaf ve Sanatkardan sorumlu Başkanı olarak göreve geldiğini belirtti. Yenice'ye rozeti İYİ Parti Lideri Akşener bizzat takarken, Yenice yeni görevi ile ilgili Ege'de Sonsöz'e konuştu.

SEÇİM SONRASI YENİDEN TALEP GELDİ
Kendisine ilk olarak bu talebin Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı iken geldiğini belirten Yenice, "Hanımefendinin daveti üzerine kendisi ile görüştük. Pandemi süreci girdi, bu süreçte görüşmelerimizi devam etti. Görev nedeniyle etik olmayacağını düşündüm. Federasyon başkanıyken bu talep gelmişti... Seçim sonuçları böyle çıkınca tekrar böyle bir talep geldi. STK İlişkileri Başkan Yardımcısı, Esnaf ve Sanatkardan sorumlu Başkan birliği teklifi geldi. Genel Başkan Yardımcılığının yanında esnaftan sorumluluk başkanlığını yüklendim" ifadelerini kullandı.

İZMİR İÇİN DE İYİ OLACAK
Tecrübelerini siyasette kullanacağını da belirten Yenice, "Ben çok daha önceden AK Parti'deki görevime son vermiştim. Pandemi sürecinde de mücadelemiz oldu. Biri veya birileri tarafından yanlış lanse edildik. Siyasi olarak kimseyi kötülemedik sadece temsil ettiğimiz kitle açısından televizyonda aktif rol alınca birilerini rahatsız etti. Ben merkez sağdan gelen biriyim. 4 yıl DP geleneğim var. Hanımefendi benim okul arkadaşım aynı sınıfta okuduk. Sonrasında bir şekilde sağ olsun kendisi bizim esnaf ve sanatkar üzerindeki çalışmalarımızı görmüş. Kendilerinde bu konuda çalışmaları vardı ve bizden de destek olmamızı istedi. Bende tecrübelerimi siyasette esnafa daha katkılı olabilecek bir alan bulurum diye bu teklifi kabul ettim. İzmir içinde bu iyi olacak. Ben mutluyum ve gururluyum" diye konuştu.

RABBİM NE EYLERSE GÜZEL EYLER
Milletvekilliği düşüncesinin olup olmadığı konusunda da konuşan Yenice, "Yok. Öyle bir pazarlık yada durum talep etmem mümkün değil. Meral Hanım'ı yakından tanıyorsunuzdur... Ekip ruhuna inanan ve ekibine sahip çıkan biri. Rabbim ne eylerse güzel eyler, Genel Başkanımız takdir görürse o zaman görüşürüz" dedi.