GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Mayıs 2021 Salı 13:07

Nihat Özdemir açıkladı: Neden İzmir olmadı?

Başkan Özdemir, Milletvekili Aytun Çıray'ın mektubuna istinaden, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın zemininin acil bakım ihtiyacı nedeniyle tadilata alınması nedeniyle, her iki kulüple yapılan istişare ve olumlu görüşler sonrası, Altay-Altınordu finalinin İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'na alındığını bildirdi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- TFF 1. Lig Play Off finalinde karşı karşıya gelecek olan Altay ile Altınordu'nun maçının, neden İzmir'e alınmadığı sorusuna, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den yanıt geldi. Federasyon Başkanı Özdemir, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Meral Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray'ın, "Final maçının İzmir'de oynatılması" yönündeki mektubuna cevap verdi.

MİLLETVEKİLİ ÇIRAY'A CEVAP YAZDI
TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Köklü futbol geçmişine sahip İzmir ilimizin iki güzide takımı Altay ile Altınordu takımları arasında oynanacak olan TFF 1. Lig Play Off müsabakasının İzmir'de oynatılması hususundaki mektubunuz, Federasyonumuza ulaşmış bulunmaktadır" diye başladığı cevap yazısında, şu görüşlere yer verdi:

"Yönetim Kurulumuz tarafından söz konusu final maçının, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nun zemininin acil bakım ihtiyacı nedeniyle tadilata alınması nedeniyle, her iki kulübümüzle de yapılan istişareler ve olumlu görüşler sonrasında, önemli finallere ev sahipliği yapması amacıyla çok önemli yatırımlar yaptığımız Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynatılması kararlaştırılmış."

TFF Başkanı Özdemir, cevap yazısında ayrıca, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ı final maçına davet etti.

KULÜP TEMSİLCİLERİ "HABERİMİZ YOKTU" DEMİŞTİ
Altınordu Başkanvekili Barış Orhunbilge, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın zemininin neden Beşiktaş-Antalyaspor Ziraat Türkiye Kupası finali sonrası  neden kaldırıldığını sordu. Orhunbilge, "10 gün sonra bakıma alınması, nasıl bir sorun yaratırdı? Ne aceleniz vardı" derken, maçın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağı bilgisini Samsunspor maçından bir gün sonra, pazar günü öğrendiklerini ifade etti. Altay Asbaşkanı Sabri Sevenoğlu da maçın Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını herkes gibi pazar günü öğrendiklerini dile getirmişti.