GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Haziran 2016 Çarşamba 13:05

Niğde saldırısını yapan IŞİD'lilere 10 kez ağırlaştırılmış müebbet

Niğde'de bir asker ve bir polisin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 3 IŞİD terör örgütü mensubu 10 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

IŞİD terör örgütünün Türkiye'de düzenlediği ilk kanlı eylem olarak kayıtlara geçen Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki silahlı saldırı davasında tutuklu 3 IŞİD'li 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ulukışla ilçesinde, 20 Mart 2014'te rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki IŞİD mensubu teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir kamyon sürücüsü hayatını kaybetmiş, 7'si asker 8 kişi yaralanmıştı.

Çıkan çatışmada 2 terörist yaralı ele geçirilmiş, bir terörist kaçmıştı. Daha sonra ilçeye bağlı Köşkönü köyünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaftan ekmek alıp 50 dolar veren ve para üstünü almamasından şüphelenilerek vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen üçüncü terörist, jandarma ekiplerine teslim edilmişti. (dha)