GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2023 Pazartesi 02:56

Nefes nefese seçim... İşte sonuçlar!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili adaylığı seçimlerinde tercihini yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’yi aşan lider olmazken Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi önde götürüyor. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan gecenin sürprizini yaparken yüzde 5,25 oy alırken seçimin ikinci tura kalması büyük olasılık olduğu belirtiliyor. Resmi olmayan sonuçlara göre TBMM'de çoğunluğu Cumhur İttifakı sağlıyor.

EGEDESONSÖZ- Türkiye sandık sonuçlarına kilitlenmiş durumda…

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,35'lik oyda kalırken Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 45'te kaldı. Gecenin sürprizi ise Ata İttifakı’nın aday Sinan Oğan’dan geldi. Oğan yüzde 5,25 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimin ikinci tura ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ
Milletvekili seçimlerinde ise büyük sürprizler yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti yüzde 35,43 ile 266 milletvekili,  MHP yüzde 10,5 ile 51 milletvekili, Yeniden Refah Partisi yüzde 2,8 ile 5 milletvekili çıkarırken yüzde 1 oy alan Büyük Birlik Partisi milletvekili çıkaramadı.

Millet İttifakı partilerinde CHP yüzde 25,40 oy oranı ile 168 milletvekili, İYİ Parti ise yüzde 9,80'lük oy oranı ile 44 milletvekili çıkardı.

Emek ve Özgürlük İttifakı partilerinden Yeşil Sol Parti yüzde 8,79 oy oranı ile 62 milletvekili çıkarırken ilk kez seçime giren Türkiye İşçi Partisi 1,72'lük oranla 4 milletvekili çıkardı.

Ata İttifakı partilerinden olan ve ilk kez seçime giren Zafer Partisi yüzde 2,25 oy alırken Adalet Partisi %0.20 oy aldı.