GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Haziran 2023 Cuma 11:13

Narlıdere’de 'kongre' kulisleri... Kimlerin ismi geçiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başladı. CHP İzmir’de merkez ilçeler arasında yer alan Narlıdere de ise kongre süreci için kulisler hareketlenmiş durumda…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

Geçtiğimiz kongrede büyük heyecanın yaşandığı Narlıdere’de de ‘önseçim’ kararının verilmesi ile birlikte hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda.

DURGUN YENİDEN ‘ADAYIM’ DİYECEK
2020 yılında gerçekleştirilen kongrede İlçe Sekreteri Serkan Çağlar ile yarışan dönemin İlçe Yöneticisi Mesut Durgun, 164 oy alarak ilçe başkanı seçilmişti. Süreç içinde Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile de oldukça uyumlu bir profil çizen Durgun’un yeni dönem kongre sürecinde de aday olacağı iddia ediliyor.

Kulislerde yer alan bilgiye göre saha çalışmalarını sürdüren Durgun, örgütten de tam destek alır durumda. Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse milletvekilliği seçimlerinde oy oranlarında rekoru egale eden Narlıdere’de başarılı sonuçlar Durgun ve ekibinin elini güçlendirmiş durumda.

ENGİN’DE ‘DURGUN’ DEMESİ BEKLENİYOR
Kongreden bu yana Mesut Durgun ile uyumları parti içinde de net bir şekilde konuşulan ve seçim sürecinde de sahada gösterilen başarılı performans nedeniyle takdirleri toplayan Narlıdere’de Belediye Başkanı Ali Engin’in kongre sürecinde işaret edeceği isim de büyük önem taşıyor. Geçmişte il başkanlığı da yapan Engin parti tabanından yoğun destek alırken, kongre sürecinde ise Durgun’u destekleyeceği ifade ediliyor.

UZLAŞI LİSTESİ NARLIDERE’DE OLABİLİR
Son kongrede 100 oy alan Serkan Çağlar’ın yeni dönem için aday olup olmayacağı netlik kazanmazken, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da ‘tek değil ortak liste’ yorumlarının bulunduğu ve uzlaşı adayı için Mesut Durgun üzerinde anlaşılabileceği belirtiliyor.