GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2024 Cuma 13:36

Nalbantoğlu’ndan 'kapalı görüşme' tepkisi: İl başkanına sahip çıkacak kimse kalmadı!

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu belediye başkan adaylarının belirlenmesinden sonra partinin gündemi haline gelen meclis üyeleri aday tespiti konusuna İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun dahil edilmemesine tepki gösterdi. Nalbantoğlu, “parti tüzüğümüzün takipçisi olacağız” derken, “ il başkanımıza bu süreçte sahip çıkacak kimse kalmadı” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de tartışmalara neden olan aday belirleme sürecinin ardından sıra meclis üyelerinin tespitine geldi.

Genel Başkan Özgür Özel’in katıldığı aday tanıtım toplantısıyla birlikte görücüye çıkan isimler ilçelerine dönerek seçim çalışmalarını hızlandırdı. Partinin yeni gündemi olan belediye meclis üyeleri aday tespit çalışmaları hızlandı. Parti genel merkezinde ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarının görüşme odasına alınması bekleniyor.

Partinin birinci sıraya yerleşecek isimlerle ilgili tasarrufta bulunması öngörülürken ikinci ve üçüncü sıra gibi Büyükşehir’e gitmesi yüksek ihtimal isimlerin tespitinde ise Büyükşehir adayı Cemil Tugay’ın müdahil olması bekleniyor.

İki gün boyunca İzmir’de programlara katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel dar kadro meclis üyeleri tespit çalışması gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın evinde yapılan toplantıya İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun davet edilmemesi dikkat çekti. Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in de bulunduğu görüşmede ilçeler masaya yatırıldı.

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun katılmadığı toplantının kamuoyuna yansımasının ardından CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu açıklama yaptı. Nalbantoğlu, “Süreç genel başkanımızın kurultayda söz verdiği gibi ilerlemiyor galiba… Parti tüzüğümüzün ve yönetmeliklerimizin takipçisi olacağız. Umarım haberler doğru değildir çünkü il başkanımıza, parti tüzük ve yönetmeliklerimize sahip çıkacak bu süreçte pek de kimse kalmadı” ifadelerini kullandı.