GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2022 Çarşamba 15:09

Nalbantoğlu’ndan 'ekipte çatlak var' iddiasına yanıt: Böyle şeylere gülüyorum!

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in etrafında bulunan siyasi ekipte çatlak oluştuğu iddialarına yanıt verdi. Nalbantoğlu, “Böyle şeylere gerçekten gülüyorum. Mustafa Özuslu bir yıl önce verdiği sözü tuttu.  Buradan sorun üretmek, pes yani!” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e en yakın siyaset yapan isimler arasında yer alan Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun belediye meclisindeki “grup başkanvekilliği” görevinden ayrılmasını yorumladı. Nalbantoğlu, SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada Özuslu için, “Arkadaşım, bundan da gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Siyasi ekip içinde bir tartışma olduğu, ayrılıkların yaşandığı iddialarını açık bir dille yalanlayan Nalbantoğlu, “Gerçekten böyle şeylere gülüyorum” dedi.

Nalbantoğlu, “ Orada üç görev vardı. Birincisi grup başkanvekilliği, belediye başkan vekilliği ve meclis başkan vekilliği görevleriydi.  Başkan vekilliği görevi başkanın iradesi ile tek başına verdiği bir şeydir. Meclis başkan vekilliği de meclisin ilk oturumunda yapılan seçim ile yürütülen bir iştir. Grup başkan vekilliği de siyaseten ayrı bir iştir. Bu durum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bizim parti üyelerimiz ile yapılan bir çalışma sonucunda ortaya çıkar” diye konuştu.

DİRENMEK SORUN OLURDU!
Özuslu’nun önceden aldığı kararı yerine getirdiğini ifade eden Nalbantoğlu, “Geçen seçimde yani 1 yıl önce grup başkanvekilliği seçimi yapılırken sevgili kardeşim Mustafa Özuslu  zaten ‘benim son adaylığım' demişti. 1 yıl önce verilen sözü tutuyor olmak, bir yerde sorun olduğunu mu gösterir? Verilen sözü tutmamak sorundur. Tutmamak, gidip direnmek sorun. Herkese verdiği sözü tutmak, göğsünü gere gerek arkadaşını bu göreve getirmek ve bu göreve geldi diye sevinmek mi sorun? Niye sorun olsun Belediye Başkanı ile Mustafa Özuslu arasında? Adam 1 yıl önce verdiği sözü yerine getirdi. Buradan sorunu ancak biz üretebiliriz. Bu sözü yerine getirmezse sorun oluşur. O mecliste üye olan herkesin aday olmaya hakkı olan bir iştir bu durum. Murat Bey'in (Aydın), Mustafa Bey'in ne kadar hakkı ise Utku Bey'in(Gümrükçü) de o kadar hakkı olan bir görevdir. Ben, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevini hiç yapmadım, yapacağımı da sanmıyorum. Dolayısıyla oradaki meclis üyesinin belediye başkanı ve il başkanı ile ilişkisinin ne olduğunu tam bilmiyorum. Ancak işi yürütmekte olanlar ile onun adına yürütenler arasında bir diyalog olması gerekir” açıklamasında bulundu.

Nalbantoğlu şunları söyledi:

“Bizim dönemimizde Aziz Bey ile konuşarak hep birlikte, partinin çıkarı nedir anlayışı için bu süreci yürütmeye çalıştık. İl Başkanımız, Murat Bey'in kendisi adına görevlerini yürütmesi adına onay veriyorsa, ‘çok iyi olur’ diyorsa, belediye başkanı da ‘Murat Bey'in olması lazım’ diyorsa burada ne sorun olabilir? Murat Bey'de tanıdığım kadarıyla, hakimlikten emekli olmuş, hukuku sonuna kadar bilen liyakatli bir arkadaşımız. Grubun yönetimi konusunda zaten il başkanımız kendisine güvenmiş ise üstüne söylenecek bir söz yoktur. Bir yıl önce, CHP Grup Başkanvekili çıkıp 'benim son adaylığım' diyorsa, bu yerine geliyorsa buradan sorun üretmeye çalışmak, pes yani! Sanki sorun az gibi ‘biz de burada bir sorun yaratalım’ demeye gerek yok. Sorunlardan nasıl kurtulacağız onlara odaklanmamamız lazım. Böyle bir ülkede yaşıyor olmaktan nasıl kurtulacağız ona odaklanmalıyız. Sonuçta Haziran 2023'te seçim olacak. Bizim bu ülkede yaşayan insanlar olarak 2023 Haziran seçimlerinde ne yaptığını bilmeyen, insan haklarını adaleti bilmeyen iktidardan kurtulma şansımız var. Sanki sorun azmış gibi yeni bir sorun yaratmaya çalışıyoruz. Bu doğru bir şey değildir”