GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
23 Haziran 2024 Pazar 19:57

Müzisyen Murat Buket hayatını kaybetti

Yeni Türkü'ye 1979'da katılan ve 1997'ye kadar grupta kesintisiz müzik yapan Murat Buket, 70 yaşında yaşamını yitirdi. Buket grubun özgün müziğine ud, klasik gitar, perküsyon, bağlama ve curayla katkı sunmuştu.

Yeni Türkü’nün klasik parçalarından olan, Can Yücel’in şiirinden bestelenen ‘Başka Türlü Bir Şey’ şarkısının girişinde yer alan udu da ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ şarkısındaki udu da çalan müzisyen oydu, Murat Buket. Yeni Türkü’nün kendine has müziğine ciddi katkı sunmuştu.

Yeni Türkü’nün klasikleşmiş birçok şarkısında emeği vardı
Grubun ilk albümü ‘Buğdayın Türküsü’ yayınlandıktan sonra 1979’da Yeni Türkü’ye giren ve 1997’ye kadar kesintisiz grupta çalan Buket ‘Akdeniz Akdeniz’, ‘Günebakan’, ‘Dünyanın Kapıları’, ‘Yeşilmişik’, ‘Vira Vira’, ‘Aşk Yeniden’, ‘Külhani Şarkılar, ‘Süper Baba’, ‘Telli Telli’ albüm çalışmalarında yer aldı. Bazen ud çaldı, bazen klasik gitar. Bazen curayı, bağlamayı eline aldı bazen de vurmalı çalgıları. Kimi zaman da vokal yaptı. Yeni Türkü’nün klasikleşmiş birçok şarkısında emeği vardı.

İncesaz'la 3 albüm çıkardı
1997’den sonra Yeni Türkü’den ayrılan Buket daha sonra İncesaz grubuyla üç albüm çıkardı. Dün akşam 70 yaşındaki Murat Buket yaşamını yitirdi. Yeni Türkü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Can arkadaşımızı kaybettik. Yeni Türkü’nün sesine ve müziğine çok özel katkılarda bulunmuştu” denildi.