GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2017 Salı 15:24

Mutfağın duayenlerinden Foçalı öğrencilere öğütler

İzmir'in Foça ilçesinde bulunan Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri turizm sektörünün ünlü mutfak şefleriyle buluştu. 

Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle biraraya gelen mutfak şefleri meslek sırlarını paylaştı. Öğrencilere vizyon sağlamak, mesleğin ustalarından gerçek çalışma ortamları ve yaşadıkları hakkında yüz yüze bilgiler edindirmek amaçlı etkinliğe konuk olarak, Gurme-Yazar Mutfak Şefi Haldun Z. Tüzel, Executive Şef Yılmaz Almaz, Mutfak Şefi Çetin Deniz, Executive Şef Kadir Sarıtaş ve Konya Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Executive Şef Ebru Akgün katıldı.

Ustalar, tecrübelerini aktarmanın yanı sıra öğrencilerin mesleğe yönelik çekincelerine, tereddütlerine yönelik sorularını da yanıtladı. Yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencisi Ecem Çetin, özellikle mutfak bölümünde gerçekleşen ürün hazırlama faaliyetlerinde üretme boyutunda kendini önemli hissettiğini, mesleki gelişimi açısından bu tarzda panel ve workshopların kendisine ve arkadaşlarına katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Şef Yılmaz Almaz mutfakta yapılanların turizm sektöründe çok önemli olduğunu ve eleman alımlarında daha seçici davranılmasını gerektiğini hatırlatarak "Fark yaratmak ve meslekte ilerlemek için üniversitenin ilgili bölümlerinin tercih edilmesi çok önemli. Kurslar, çalışmalar ve yarışmalara katılmanızı da öneriyorum" dedi. 

Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Bilgi ise; mesleğe yeni adım atacak olan taze beyinlerin aşçılığa bakış açısını değiştirecek bu önemli çalışmaya katıldıkları için konuklara, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. (DHA)