GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2023 Pazartesi 12:23

Mustafa Kayalar mahkeme süreci için konuştu: Beraat edip aday olacağım!

15 ay önce rüşvet suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menderes Belediye eski Başkanı Mustafa Kayalar, 10 Kasım’da yapılacak 4. duruşmada hakimin beraat kararı vereceğine inandığını söyledi.  Kayalar, önümüzdeki yerel seçime kadar göreve dönmeyi beklemediğini ancak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Menderes’ten yine aday adayı olacağını, aday gösterilmesi halinde seçimi yüzde 100 kazanacağını ifade etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 2019 yerel seçimlerinde yüzde 55,66’lık oy oranıyla, en yakın rakibine 7 bin 852 oy fark atarak Menderes Belediye Başkanı olan Mustafa Kayalar, 7 Temmuz 2022’de rüşvet suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmıştı. 10 Kasım Cuma günü 4. kez hakim karşısına çıkacak olan Kayalar, bunun son duruşma olacağına ve beraat edeceğine inandığını söyledi. Kayalar, beraat kararı çıktıktan sonra da yeniden CHP’nin Menderes  Belediye Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

ÖNCE ÜZERİME ATILAN SUÇLAMADAN, LEKEDEN BİR KURTULAYIM
Önümüzdeki yerel seçime kadar başkanlık görevine dönmesinin zor göründüğünü, bunu beklemediğini ancak kendisi için beraat etmenin çok önemli olduğunu belirten Mustafa Kayalar, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Üzerime atılan suçun haksız olduğunu ispatlamak, bu lekeden kurtulmak istiyorum her şeyden önce. Beraat ettikten sonra da yeniden belediye başkanlığına aday olmak istiyorum, yani aday adayı olacağım” dedi. Yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayalar, düşüncelerini şöyle özetledi:

“Yaşadığım süreçte, suçsuz olduğumu hep söyledim. Suçsuz olduğumu biliyordum ve beraat edeceğime inandığımı her zaman dile getirdim. Uydurma, kulaktan dolma dedikodularla hazırlanmış bir dosya söz konusu. Elde somut bir delil yok. Beraat edeceğime kesinlikle inanıyorum. Bu süreç benim için hiç de kolay geçmedi. Çünkü, bir sene hakkımda dava açmadılar. Soruşturma devam ediyor deyip dava açmadılar onca zaman. Geçtiğimiz Haziran ayında dava açıldı, üç kez mahkemeye çıktım. 10 Kasım’da 4. duruşmaya çıkacağım ve o gün inanıyorum ki hakkımda beraat kararı verilecek. O zaman belirsizlik de sona erecek.”

MENDERESLİLER, SEÇİLMİŞ BİR BAŞKAN GÖRMEK İSTİYOR
Mendereslilerin, görevden alınma sonrası kendisine yönelik tavır ve düşüncelerinde değişiklik olup olmadığı sorusuna Kayalar’dan şu yanıt geldi:

“Görevden alınmamdan sonra Mendereslilerin bana bakışlarında, tavırlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Genel seçimde de sahadaydım ve insanların Mustafa Kayalar’a tavrını o zaman bir kez daha net olarak gördüm. CHP’nin seçilmiş bir belediye başkanı olarak hep sahadaydım. En küçük bir tepki görmedim. Tam tersine, olumlu dönüşler aldım. Menderesliler, sana güveniyoruz, sana inanıyoruz, öyle bir suç işlemediğini biliyoruz, diyor. Beni oylarıyla belediye başkanı yaptıkları için her zaman arkamda olduklarını ifade ediyorlar. İnsanlar, halkın oylarıyla gelmiş, seçilmiş başkan görmek istiyorlar. Suçsuzluğum ispatlandıktan, beraat ettikten sonra, yeniden aday olmak, yarım kalan işlerimi tamamlamak istiyorum. Menderesliler de benden bunu bekliyor. Eğer partim beni yeniden aday gösterirse, yüzde 100 kazanacağıma inanıyorum. Çünkü Menderesliler, 2019 seçimlerinde olduğu gibi arkamda duruyor. Yarım kalmış projelerim var. Belediye başkanlığını o kısa zamanda öğrendim. Bu süreç bana tecrübe de kazandırdı. Bir dahaki dönemde daha iyi şeyler yapacağımı düşünüyorum. Yaklaşık 15 aydır görevden uzaktayım.”

GENEL MERKEZ DE BENİM SUÇSUZ OLDUĞUMU BİLİYOR
CHP Genel Merkezi’nden de olumsuz en küçük bir kelime dahi duymadığını, partinin üst düzey yöneticilerinin de kendisinin suçsuz olduğunu bildiğini, bu nedenle destek gördüğünü anlatan Mustafa Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Merkezi’nin bana karşı bakışının hiç değişmediğini, olumlu olduğunu biliyorum ve gördüm. CHP Genel Merkezi’ne gittiğimde, orada yaptığım görüşmelerde, hakkımda olumsuz tek kelime duymadım. Suçsuzluğumu Genel Merkez de biliyor pekala ve bundan dolayı arkamda olduklarını düşünüyorum. Hiçbir vekil, Genel Merkez’e gidip hakkımda olumsuz bir şey söylememiş.  Eski İl başkanımız, şimdiki Milletvekilimiz Deniz Yücel de süreci yakından takip ediyor. Deniz Bey de bu davadan benim aleyhime herhangi bir sonuç çıkmayacağına inanıyor. Genel Merkez’de üst düzey yönetimle yaptığım görüşmelerde, beraat et, sonra tekrar buraya gel, dediler.”

SON ŞAHİT DİNLENİNCE İNANIYORUM Kİ BERAAT EDECEĞİM
Üç duruşmada şahitlerin dinlendiğini, hastanede yatan son şahidin dinlenmesi sonrasında, 10 Kasım’da yapılacak duruşmada beraat edeceğine olan inancını sık sık tekrarlayan Mustafa Kayalar, geçmişten ders çıkardığını da söyledi:

“Bu zor süreçte önemli dersler de çıkardım. Dostu düşmanı gördüm, yol arkadaşlarımın kimler olduğunu gördüm. Tabii ki kendi hatalarım da oldu, onlardan ders çıkardım. İnsanoğlunun yapısı, hata yapmaya müsait. Ama ben o hatalarımdan ders çıkardım ve yaptığım hataları düzelttim. Önümüzdeki dönemde elimden geldiğince hata yapmamaya çalışacağım. 10 Kasım’ı bekliyorum. O gün mahkemeden çıkacak kararla, Menderes’te her şey çok farklı olacak.”