GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2022 Cumartesi 08:53

Müjdeyi köylülere AK Partili Kırkpınar verdi... ÇED süreci başlamadan bitti!

Kemalpaşa’nın Yukarıkızılca köyü sınırlarında, su kaynaklarının olduğu ormanlık alanda açılmak istenen çinko ocağı daha ÇED süreci başlamadan rafa kaldırıldı. Köylülerin ocağa karşı başlatmış olduğu mücadele olumlu sonuç verdi. Müjdeli haberi köylülere AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar verdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Kemalpaşa’nın doğa turizmi açısından uğrak yerlerinden biri olan Yukarıkızılca Köyü’nde, İstanbullu bir maden şirketi tarafından demir ve çinko madeni çıkarmak başlatılan sondaj çalışmaları bölge halkını harekete geçti.

Açılmak istenen ocağın yaşam alanlarına, doğal yapısını ve su kaynaklarına zarar vereceğini dile getiren Yukarıkızılcalılar madene izin verilmemesi için imza topladı. Bölgede Muhtar Mehmet Çoban öncülüğünde 800’e yakın imza toplandı. İmzalar kaymakamlığa veren Yukarıkızılcalılar projenin iptalini istedi. Köylülerini tepki göstermek için köy meydanına ‘Madene Hayır’ yazan pankart da astı.

KÖYLÜLERİN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ
Köylülerin girişimleri sonrasında müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi. Köy muhtarı Mehmet Çoban’ı arayan AK Partili vekil Kırkpınar madenin ruhsatının iptal edildiğinin bilgisini verdi. Kırkpınar bilgilendirme yazısının kaymakamlığa ve ilgili müdürlüklere gönderildiğini kaydetti.

‘SU KAYNAKLARIMIZIN ÜZERİNE KURULACAKTI’
Kararı Egedesonsöz’e değerlendiren Muhtar Mehmet Çoban başta AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar olmak üzere köylüler adına emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdi. Kararın köyleri açısından sevindirici olduğunu ifade eden Muhtar Çoban, “Maden ocağının açılmak istendiği alan özellikle de su kaynaklarımızın bulunduğu bölgede yer alıyor. Suyumuzun zehirlenmesine engel olmak için bu çalışmayı yürüttük. Sadece bizim değil 2 köyün de içme suyu o bölgede yer alıyor. Suyumuz zehirlendiği vakit tarım da bitecekti bu bölgede, verimlilik düşecekti. Aynı zamanda bölgedeki ormanlık alanlar da zarar görecekti. İzmir Valisi ile görüştük, projeyi istemediğimizi belirttik. Gelinen nokta bizim açımızdan sevindirici. Umarız şirket bir daha harekete geçmez” ifadelerini kullandı.