GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Haziran 2023 Cuma 17:40

Muhtar dava etmişti... Göztepe Yelken Kulübü yerle bir!

Bünyesinden şampiyonlar çıkaran Göztepe Yelken Kulübü'nün binası kıyı kanununa aykırılık ve alanda ruhsatsız yapılar olması sebebiyle bugün yıkımı gerçekleştirildi.

EGEDESONSÖZ- Göztepe’nin Urla’da bulunan yelken kulübü tesisleri Kayyum Belediye Başkanı Murtaza Dayanç’ın aldırdığı yıkım kararı sonrasında bu sabah saatlerinde yıkıldı. 

KAYYUM’DAN ŞAMPİYONLAR ÇIKARAN TESİSE YIKIM KARARI!

GÖZTEPE'DEKİ YIKIM KARARINDA YENİ DETAYLAR… ŞİKAYETÇİ MUHTAR VE OĞLU ÇIKTI!?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Urla Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazıda yapı kayıt belgesi İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Torasan Mahallesi 3018 ada 2 parselde bulunan tesis için ivedilikle işlem yapılması istemişti. 
Karar ise bugün itibarıyla uygulanırken kulübün içerisinde bulunan kupalar, madalyalar ve eşyalar sokağa çıkarıldı. Eşyalar yeni bir bina kurulasıya kadar futbol tesisinin içine geçici süreliğine taşındı.

MUHTAR VE OĞLU YIKIMI İSTEMİŞTİ
Yelken Şubesi Başkanı Hakan Yenigün, konuyla ilgili daha önce Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada mahalle muhtarı Günay Gül ile oğlu Gürcan Gül tarafından yapılan şikayetler üzerine yıkım kararı alındığını söylemişti. Yenigün açıklamasında “Biz bu tesislerin kafe işletmesini muhtara verdik. Burada kafetaryayı işletiyordu. Fakat spor alanında büfede alkol sattığını tespit ettik. O yüzden büfeyi kaldırıp bunları da çıkarttık. Sonrasında tesisi kıyı kanununa aykırı olduğu ve alanda ruhsatsız yapılar olduğu gerekçesi ile tüm şikayetleri muhtar ve oğlu yaptı. Süreç bu noktaya geldi. Üzgünüz” açıklamasını yapmıştı. Yenigün yeni planlama yapılması için Ağustos ayına kadar süre istemelerine rağmen yıkım Haziran ayında gerçekleştirilmiş oldu.

YIKIMI GERÇEKLEŞTİRMEYEN GÖREVLİLERDEN DE ŞİKAYETÇİ OLMUŞLARDI
Günay Gül ile Gürcan Gül’ün mahkemenin kendi lehlerine verdiği kararın ardından CİMER de dahil olmak üzere sürekli olarak bu tesisin yıkılması ile ilgili kamu kurumlarına şikayetlerde bulunduğu, son olarak da yıkımı gerçekleştirmeyen bürokratların görevlerini yerine getirmediği gerekçesi ile şikayetler bulunduğu aktarılmıştı. Yapılan başvurular sebebiyle Urla Belediyesi’nin yıkım kararı almak zorunda kaldığı belirtiliyor.