GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
28 Haziran 2021 Pazartesi 15:32

Muğla yine ateşler içinde... Fethiye yolu kapandı!

Muğla'nın Ula ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın nedeniyle yakındaki evler tahliye edilmeye başlandı, dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle Muğla-Fethiye kara yolu ulaşıma kapatıldı. Yangın

Muğla-Fethiye kara yolunun kenarındaki Esentepe mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti. 

Ekiplerin, yoğun çalışmaları sonucu yerleşim yerlerine yaklaşan alevler kontrol altına alındı.

Dumandan etkilendikleri belirlenen kişiler jandarma ekiplerince evlerden çıkarıldı. Ambulanslara götürülen dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

CENAZEDEN DÖNEN İTFAİYECİLER YETİŞTİ
Yangına ilk olarak Köyceğiz'deki orman şehidinin cenaze töreninden dönen ekipler müdahale etti.

Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Muğla-Fethiye kara yolunu ulaşıma kapattı.

Kontrol altına alınan yangında, yol kenarındaki ormanlık alan ve bazı evlerin bahçeleri zarar gördü.

KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 2 helikopter, arazözler, dozer ve su tankerleri ile söndürülmeye çalışılan yangına, çok sayıda orman işçisi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

Kontrol altına alınan yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bölgede orman işçilerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. (TRT Haber - AA)