GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
25 Şubat 2016 Perşembe 13:35

Muğla'da sakız ağacı seferberliği

Marmaris'te Orman İşletme Müdürlüğü'nün 'Sakız Eylem Planı' kapsamında Çetibeli Mahallesi'ndeki 6 hektarlık alana 2 bin sakız ağacı fidanı dikildi.

Köylülerle birlikte dikim yapan ormancılar tarafından sakız fidanlarının arasına ekonomik değeri olan ve kısa zaman da verim alınabilen 200 biberiye ile 300 lavanta fidanını da toprakla buluşturuldu. 

Sakız Eylem Planı'yla ilgili bilgi veren Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, "Alana 2 bin sakız fidanı diktik. Bu tür 8 yılda ancak ürün vermeye başlayacak. Bu nedenle alana ayrıca bir yılda ürün vermeye başlayan lavanta ve biberiye fidanlarını da dikiyoruz. Amacımız, bu alandan yetişecek ürünler ile Çetibeli Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın ekonomisine bir katkı sağlayabilmek" dedi.

Bölgenin doğal türü olan sakız ağacına pek çok yerde rastlamanın mümkün olduğunu belirten Zeybek, "Ancak, bunlar doğada kendiliğinden yetişen ürün vermeyen türler. Biz bu alanı ilerleyen günlerde anaç orman olarak kullanmayı planlıyoruz. Burada yetişen ağaçlardan aldığımız 'çeliklerle' bölgedeki diğer 'delice' olarak bilinen sakız ağaçlarını aşılayarak ekonomiye daha da katkı sağlamayı planlıyoruz" dedi.(dha)