GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Aralık 2018 Cumartesi 15:41

Moskova'daki Suriye zirvesinden işbirliği mesajı

Türk ve Rus heyetlerinin Moskova'daki Suriye konulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve İran’la yakın işbirliğine devam edeceğiz" dedi.

Türk ve Rus heyeti Moskova'da bir araya geldi.

Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiği toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın temsil etti.

Toplantıya Rusya tarafından ise Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in katıldı.

İŞBİRLİĞİ MESAJI
Toplantısı sonrası bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var. Soçi süreciyle attığımız adımları ve bundan sonra ne yapacağımızı ele aldık" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ise "Suriye’de terörist tehlikesini ortadan kaldırmak için birliklerimizin koordinasyonu konusunda mutabakata vardık" ifadelerini kullandı.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU
Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve İran’la yakın işbirliğine devam edeceklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Biz Astana garantörleri olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü, siyasi birliğini savunuyoruz ve bunlara halel getirecek tüm çabalara da karşıyız" diye konuştu.(NTV)