GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2017 Cuma 16:18

Milletvekili Bayır'ı topa tuttu: İmza bile toplayamadı

CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin kendisi hakkında açıklama yapanlar yapan Milletvekili Tacettin Bayır’a tepki gösterdi. Engin, “Aday olduğumuz kongrede imza bile toplayamadı. Nezaketen kendisine izin verdik. Milletvekili dediğin parti içi ile değil dışına karşı siyaset yapar” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP’de Adalet Kurultayı’ndan sonra başlayan delege seçimleri ve kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Partililerin dışında belediye başkanları ve milletvekillerinin de aktif olarak dahil olduğu bu süreçte birçok isim karşı karşıya geldi. Bunlardan birisi de Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile Milletvekili Tacettin Bayır ve eşi Parti Koordinatörü Tülay Bayır oldu. Bayır çifti, Başkan İnce’yi belediye gücü ve imkanları üzerinden kongre sürecine müdahale etmekle suçladı.

Milletvekili Bayır, yaptığı son açıklamada ayrıca il başkanlığı yaptı dönemde yaşananları ve sonrasındaki kongre sürecini de gündeme getirdi. Bayır, “Ben 17 ay boyunca il başkanlığı yaptım. İl Başkanı olarak Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane adam aldıramadım. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, benim en son adaylığımda Ali Engin'e rakip olarak çıktığımda 176 tane adamı (il delegesinin ya kendisi, ya anası, ya babası ya da yakını) işbaşı yaptırıp Ali Engin'e seçim kazandırdı. Kimse de 'sen niye böyle yaptın, işiyle, aşıyla insanları tehdit ederek oy verdiriyorsun' demedi. Şimdi ilçe belediye başkanları da ağabeylerini taklit ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

YAKIŞMIYOR

Bayır’ın açıklamalarına eski İl Başkanı Ali Engin’den tepki geldi. Engin, “Benim rakibim Tacettin Bayır değil Levent Eyipişiren’di. Kendisi aday olacak imza sayısına bile ulaşamadı. Biz nezaketen imza toplamasına izin verdik. Şimdi çıkıp konuşuyor. Bir milletvekiline yakışmıyor. Parti içi yarışta milletvekilinin yapması gereken sağduyulu davranmaktır. Ne yazık ki tam tersi oluyor. Milletvekili parti içine karşı değil dışına karşı siyaset yapar. Kendi partililerimiz rakiplerimiz değildir” dedi.

İFTİRA-YALAN

Engin, Bayır’ın yaptığı açıklamalarda hem parti örgütüne hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na haksızlık yaptığını söylerken, “Bir kışı çıkıp da ‘Ali Engin’e oy verdim sonrasında Büyükşehir’e işe girdim’ diyemez. Nereden bu kadar sayıyı uydurdu bilmiyorum. Sanki oturup saymış gibi rakamlar veriyor. Bu iftiradır, yalandır” diye konuştu.