GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2021 Cuma 11:01

Milletvekili Bayır açıkladı: T. Kırçiçekleri vakıf oluyor!

Milletvekili maaşının tamamını 56 öğrenciye burs olarak paylaştıran CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Eşim Tülay hanımın önderliğinde kuracağımız vakıfla, kız öğrencilere burs vermeyi vakıf çatısı altında sürdürmek istiyoruz. Yeni mezun hukukçu kızlarımız tüzüğü hazırlayıp bana getirecekler. Kim bilir, belki yurt da yaparız” dedi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili seçilip TBMM’ye girdiğinden beri aldığı vekillik maaşının tamamını kız öğrencilere burs olarak paylaştırıyor. Bu örnek davranışıyla herkesin takdirini kazanan Bayır, SONSÖZ TV’de, burs olayına süreklilik kazandırmak için vakıf kurma çalışmalarını başlattıklarını duyurdu.

VAKFIN TÜZÜĞÜNÜ, BURS VERDİĞİ HUKUKÇU KIZLAR HAZIRLIYOR
Milletvekili maaşıyla okuttuğu bursiyer kızların, şimdi iş güç sahibi olup kendilerinin de burs vermeye başladığını hatırlatan Milletvekili Tacettin Bayır, şu bilgileri aktardı:

“56 kızım vardı, onların aralarından mezun olanların da burs vermeye başlamasıyla, torumlarım oldu. Mezun olan öğrencilerimizden de burs vermeye başlaması beni fazlasıyla mutlu etti. İhtiyaç sahibi çocuk okuyor, o bir başkasına burs verdiğinde torunun olmuş gibi seviniyorsun. Ben 56 çocuğum var diyordum, 56 çocuğa burs verdiğim için… Onlar mezun olup burs verince, torun sahibi olmuş oluyorsunuz. Zaten işadamı olarak 40 yıldır 8 -10 çocuğa hep burs vermiştim. Ancak milletvekilliği döneminde maaşın da tamamını vereceğim dediğim için 56 öğrenciye ulaşmıştık. Eşim Tülay hanım ve 56 çocuk bir Whatsapp grubu oluşturmuş ve T. Kırçiçekleri adını vermişler. Şimdi de vakıf kurma çabasındalar. Eşim belki bunu görerek, çevremizdeki varlıklı insanlar buraya bağış yaparlar ve bir komisyon oluşturup belki bu çocukları büyütürüz, demiş. Tüzüğü yazıldı, bakacağız, üzerinde çalışacağız. Yeni mezun olan hukukçu kızlarımız var, bunu hazırlayıp bana getirecekler. Gayrimenkullerden biri gösterilebilir, yurt yapacağım diyebiliriz. Hamama giren terler.”