GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Nisan 2016 Pazartesi 13:44

Midilli’de geri kabul belirsizliği!

İzmir’den yasadışı yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin, geri kabullerine yönelik yeni gönderimin ne zaman yapılacağı konusunda belirsizlik olduğu öğrenildi.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen mültecilerin iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanmasında, geçen hafta başlandı. İlk olarak pazertesi günü 202 kişi, cuma günü de 123 kişinin, geri kabulleri gerçekleştirildi. İşlemleri tamamlanan 323 kişi ise, Kırklareli'ndeki merkeze gönderildi. Kendi istekleriyle dönen iki Suriyeli ise önce Adana'ya ardından sınır illerindeki kamplara götürüldü.

ÇARŞAMBA BEKLENTİSİ
Geri kabullerin başladığı 4 Nisan'dan sonra iki kez yapılan seferlerden sonra Yunanistan'dan belirli bir talih verilmediği için beklentilerle ilgili de çeşitli alternatifler çıktı. Buna göre İl Göç İdaresi yetkilileri, Yunanistan makamlarının, işlemlerin uzamasında dolayı kendilerine tarih bilgisi vermediğini ancak çarşamba günü yeni bir iadenin olabileceği ihtimaline göre hazırlıklarını yaptıklarını açıkladı. (dha)