GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
17 Kasım 2023 Cuma 11:59

Metin Uca'nın ani ölümü sanat camiasını yasa boğdu

Boyun şah damarının tıkanması nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Metin Uca, gece yarısı hayatını kaybetti. Uca'nın vefatının ardından sanat camiasından birçok isim, "Kara bir güne uyandık" diyerek peş peşe taziye mesajları yayınladı.
Başarılı televizyon yapımcısı Metin Uca, geçtiğimiz gün Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşarak kaza yapmış ve kaldırıldığı hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca apar topar ameliyat olmuştu. Sağlık durumu iyiye giden ve önceki gün taburcu edilmesi planlanan Uca, yeniden fenalaştı. Apar topar yeniden operasyona alınan ünlü isim, entübe edildikten saatler sonra 62 yaşında vefat etti. Uca'nın ölüm haberinin ardından oyuncu ve şarkıcılardan da peş peşe taziye paylaşımları gelmeye başladı.

VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz sene Gökay Kalaycıoğlu'nun sunumuyla Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan Metin Uca, vasiyetinden bahsederken "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum. " ifadelerini kullanmıştı.