GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Şubat 2022 Salı 07:58

Meteoroloji'den İzmir için sarı uyarı!

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre Ege bölgesinde yağmurlar beklenirken İzmir, Aydın ve Muğla illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

EGEDESONSÖZ- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Şubat 2022 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. Rapora göre, Ege illerinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in güney ve doğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji aralarında İzmir, Muğla ve Aydın'ın da olduğu 11 il için sarı uyarı yayımlandı.  Vatandaşlara su baskını, yıldırım, deniz üzerinde hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu. Yağışların Cuma gününe kadar bölgede etkili olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının İç Ege bölgesinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. İzmir'de rüzgarın hızının ise saatte 25 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. 

İzmir Hava Durumu ekibi yağışların özellikle Menderes, Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa, Tire ve Bayındır tarafında yer yer kuvvetli olacağının bilgisini verirken çiftçileri su baskınlarına karşı uyardı. 

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı