GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2022 Salı 08:05

Meteoroloji'den İzmir için 'sarı kodlu' uyarı

Meteoroloji Ege'nin tamamı için sarı kod uyarısında bulunurken Muğla için turuncu kod uyarısında bulundu. Ege'de sabah saatlerinden itibaren, kuvvetli yağmur ve rüzgar ile fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girerken, birçok bölgede lodos etkili olacak. Meteoroloji, bugün öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Çanakkale illerinin batı kesimlerinde, illerin geneli ile Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli, Gökçeada'da çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, gök gürültülü sağanak bekleniyor. Muğla için turuncu kod uyarısında bulunan Meteoroloji Ege'nin diğer illeri için sarı kod uyarısında da bulundu. 

Kıyı Ege'de etkili olacak yağışların perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege'ye fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, İç Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına bekleniyor.

Rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksama, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuzey Ege'de ise rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında güneybatı yönlerden 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege'de de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında güneybatı yönlerden 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Muğla'ya önemli uyarı: 100-200 kg yağış düşmesi bekleniyor
Muğla'da bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların etkisini artırmasının beklendiği ve perşembe öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin açıklamasında, toplamda metrekareye yer yer 100-200 kg yağış düşmesi beklendiği de aktarıldı.

Yetkililer, yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.