GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Nisan 2016 Perşembe 13:29

Meslekte Birlik'in adayı Demirtaş

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)'nın 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan seçimlerinde yönetime talip olduklarını açıklayan Meslekte Birlik Hareketi Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, meslektaşlarının hak ve menfaatlerini koruyacaklarını söyledi.

İzmir'in en güçlü meslek örgütlerinden biri olan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)'nın 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerinde, yönetime talip olduklarını açıklayan Meslekte Birlik Hareketi Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, meslektaşlarının hak ve menfaatlerini koruyacaklarını söyledi. SGK İzmir İl Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde düzenlenen ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, "Sıkıntılı bir dönemde gerçekleşecek Oda seçimlerini, aynı zamanda mevcut meslek odası ve çatı örgütüne hakim olan yönetim anlayışını değiştirmek için tarihi bir fırsat olarak nitelendiriyoruz. Sıkıntılı diyoruz zira, mesleğimiz TÜBİTAK destekli bir araştırmaya göre itibar sıralamasında maalesef 34. sırada yer alıyor" diye konuştu. Mesleğin her geçen gün itibar kaybettiğinin altını çizen Başkan Demirtaş, "Her geçen gün artan angaryalar, sosyalleşme noktasında bile bizlere zaman bırakmıyor. Buna karşılık Oda yönetimine ve çatı örgütümüz TÜRMOB'a hakim olan anlayış sorunlarımızın kaynağını tamamen devlet kurumlarına yıkmakta; sorunların çözümünü tamamen kendi dışında arama ısrarını sürdürüyor. Mesleğimizle ilgili kamu kurumların paydaş değil karşıt olarak gören ideolojik yaklaşımları ile Oda yöneticiliği oynamaya devam etmekte, bütün bu tutumun faturası ise tüm meslektaşlarımız ödüyor" dedi.

YÖNETİCİLİK MESLEK DEĞİLDİR
Toplantıda mevcut Oda yönetimine de yüklenen Başkan Demirtaş, "27 yıldır meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeyen, çözemeyen ve çözme noktasında ise gerekli gayreti gösteremeyen mevcut yönetimin; özeleştiri yapıp köşesine çekilmek yerine makam hırsıyla ideolojik söylemlerle tekrar aday olması şaşırtıcıdır. Oda yöneticiliğini meslek haline getirmiş mevcut yönetim, koltuklarını kaybedeceklerini anlayınca en yakın arkadaşlarını hainlikle; bizleri de 1970'li yıların jargonu ile siyasi olarak suçlamaktadır. Buradan söylemek isteriz ki, Meslekte Birlik Hareketi olarak bizler, hiçbir siyasi partinin ne arka ne de ön bahçesiyiz. Bizler, meslektaşlarımızın hak ve menfaatleri için her siyasi partiyle görüşürüz. Kapıdan kovulsak bacadan gireriz çünkü biz meslektaşlarımızın hakkını korumak istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Meslek örgütünün itibarını yükseltmek için çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Başkan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meslektaşlarımızın bizlere destek vererek mevcut statükoyu sarsmalarını istiyoruz. Mesleğin geleceğini okuyamayan, meslektaşın derdiyle dertlenmeyen mevcut Oda yönetimine değiştirmek için meslektaşlarımızın bizlere güç vermesini bekliyor, 'gelecek Meslekte Birlik ile şekillenecek' diyoruz."