GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2023 Pazartesi 13:47

Meryem Ana Evi krizi için ne dediler?

Selçuk Belediyesi tarafından Meryem Ana Evi'nde işletilen otoparkın işletmesinin belediyeden alınacağı yönündeki iddialar hakkında konuşan önceki dönem belediye başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, "İşbirliği ve uzlaşı, her zaman kazandırır. Belediye bakanlığın istediği evrakları gönderdiğinde sözleşmenin yenileneceğinden şüphem yoktur" dedi. AK Partili meclis üyesi Sema Yeşilçimen ise "Ortada kriz falan yok, Başkan’ın krizi var. Bunun altından Selçuk halkının aleyhine, Selçuk Belediyesi’nin aleyhine herhangi bir şey kesinlikle çıkmaz" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Selçuk Belediyesi’nin Meryem Ana Evi’nden tahliye edileceğine dair tartışmalar devam ediyor. Belediyenin işlettiği Meryem Ana Otopark alanıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in açıklamalarına, AK Partili eski Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve şu anda Meclis üyesi olan eski AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’den yanıt geldi. Bakıcı ve Yeşilçimen, buradan, Selçuk halkı ve Selçuk Belediyesi aleyhine bir sonuç çıkmayacağı yönünde görüş bildirdi.

SAĞDUYU İÇERİSİNDE YAZININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN
2014-2019 yılları arasında Selçuk Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Zeynel Bakıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Selçuk Belediyesi’nden, 15 Mart tarihine kadar teslim edilmek üzere bazı evraklar istediğini hatırlattı.

Belgelerin gönderilmesinin ardından talebin değerlendirileceğini belirten Bakıcı, şunları söyledi:

ORTADA ÇÖZÜMSÜZ BİR SORUN YOK ESASINDA
“Burada Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na düşen görevler var, o görevlerin yerine getirilmesi lazım. Belediyemize düşen görevler var, onların da yerine getirilmesi lazım. Önemli olan, uzlaşı içinde sorunlara çözüm aramaktır. İşbirliği, uzlaşı her zaman kazandırır; bu iki yaklaşımla her sorun çözülür. Ortada çözülmeyecek bir sorun yok esasında. Belediyeden istenen evraklar gönderildiğinde, kesinlikle yeni bir sözleşme imzalanacaktır. Orada belediyenin işletmesini, 2019’da yaptığımız sözleşme gibi aynı şekilde sağlanacaktır. İlçenin menfaatinin önüne hiçbir şey geçmemeli. Belediye başkanının şahsi ikbali için ilçeyi kullanmamasını tavsiye ediyorum. İlçenin menfaatlerini zedelememek gerekiyor”

YEŞİLÇİMEN: EFES’TE DE AYNI ŞEY OLMUŞTU
Uzun yıllar AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yapan, Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen de  Egedesonsöz’e ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bakanlık; acaba biz burayı kendimiz işletebilir miyiz, demiş ancak orasını biz işleteceğiz diye bir düşünce beyanı yok. Mahmut Atilla Kaya vekilimizi aradım, durumu anlattım. Her sözleşmede yerine getirilmesi gereken belgeler sunulduğunda konunun değerlendirileceği yanıtını aldım. Atilla vekilim, Selçuk Belediyesi'ni, Selçuk halkını mağdur edecek bir karar çıkmayacağının da altını çizdi, Efes örneğini verdi, “Efes’te olduğu gibi bu da çözülür” dedi. Filiz Başkanın, burasını elimizden alıyorlar ifadesi, gerçeği yansıtmıyor. Burası devlete ait bir yer. Devletin bir bürokratı, burasını biz işletelim, diyebilir, ne var bunda? Bürokrat, bakanlığının haklarını savunacaktır elbette. Ortada kriz falan yok. Başkanda kriz var! Şu anda orasını belediye işletiyor. Devletin, burayı boşaltın, biz oraya geliyoruz, biz işleteceğiz şeklinde bir yaklaşımı yok. Sözleşme süresi dolmuştur, istenen evrakları düzenleyip 13 Mart’a kadar bize teslim edin, değerlendireceğiz, deniliyor. Efes’te de aynısı olmuştu. Seçim yaklaştığı için Filiz hanımın böyle davrandığını düşünüyorum. Devlet buraya çöküyor, ifadesi çok büyük yanlıştır, yakışık bir durum değildir. Devletin öyle bir refleksi olsaydı, ben geliyorum, ben işleteceğim, derdi. Çünkü mülk devletindir. Bu kadar feveran edip, yalan yanlış ifadelerde bulunulmasını, kötü bir üslubu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunun altından Selçuk halkının aleyhine, Selçuk Belediyesi’nin aleyhine herhangi bir şey kesinlikle çıkmaz.”