GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Şubat 2016 Cuma 10:25

Mertoğlu ‘bankamatikçi başkan’ eleştirilerine ne yanıt verdi?

İlçe başkanlığı adaylığı nedeniyle belediyede istifa ettiği görevine 1 ay sonra dönen ve yüksek maaş iddiasıyla eleştirilen Mertoğlu Egedesonsöz’e konuştu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Belediye Başkanı Hasan Arslan ile muhalifler arasında yaşanan sorunların gölgesinde CHP Çiğli’de krizlerin ardı arkası kesilmiyor.

Başkan Arslan’a muhalif meclis üyelerinin disipline sevk edilmesi kararını alan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu bu kez Çiğli Belediyesi’ndeki işiyle gündeme geldi.

İlçe başkanlığına aday olduğu dönemde belediyedeki görevinden ayrılan Başkan Mertoğlu’nun bir ay sonra daha yüksek maaşla işine geri dönmesi CHP içinde ve muhalefette büyük tepkilere neden oldu. Mertoğlu için ‘Bankamatikçi ilçe başkanı’ yorumları yapıldı.

MAAŞ KONUSUNA BİR DAHA BAKSINLAR!
Egedesonsöz’e konuşan Mertoğlu eleştirilere yanıt verdi. Yıpratılmak istendiğinin altını çizen Mertoğlu, “Ben ilçe başkanlığına aday olduğumda çıkıp, KAFESAN şirketindeki görevimden istifa ediyorum’ dedim. Böyle bir açıklama yaptım. Ama sonuçta bizlerde çalışıp evimize ekmek götürmek zorundayız. Bir ay sonra KAFESAN şirketi müdür beni arayarak benimle çalışmak istediklerini söylediler. Ben de şirketin merkezinde şirket ile belediye arasındaki eş güdümü sağlamak, sorunlarla ilgilenmek üzere görev edindim. Buna devam ediyorum. Bazı basın yayın organları kendi kendine gündem yaratmaya çalışıyor. 2 tane gazetecimiz cezaevlerinde özgürlüklerine kavuştu. Ülkenin gündemi bu kadar karışıkken, Hasan Başkan ve benim üzerimde haber yapmaya çalışıyorlar. Çalışıyoruz, yapıyoruz. Siyaset de yapacağız. İşçinin içinden çıkan biri olarak, evimize aş götürmeye devam edeceğiz. Fakat o haberi yapanlar maaş konusuna bir daha baksın. Muhasebecileri falan varsa tekrar belgeleri araştırsınlar bakalım” diye konuştu.