GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2016 Salı 11:09

Mercan’a yakıştı: Kurultayda ‘en temiz’ başarı!

Doğa için verdiği hukuk mücadelesiyle tanınan avukat Şehrazat Mercan kurultayda da örnek oldu. Mercan broşürlerin havada uçuştuğu seçimde YDK’ya elindeki tek kağıdı göstererek yaptığı tanıtımla girdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP’de 35.Olağan Kurultay nefes kesen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimiyle tamamlandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar genel başkanlığa seçildiği kurultayda partinin üst yönetimi PM üyeleri, YDK üyeleri ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri de seçildi.

İzmir Örgütü Parti Meclisi’ne 9, YDK’ya da 2 temsilci gönderirken seçimde en fazla oyu alan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin başarısı kadar YDK’ya seçilen çevreci Avukat Şehrazat Mercan’ın örnek tanıtım mesaisi de yankı uyandırdı.

Kent ve çevresinde yıllardır doğayı tehdit eden RES, taş ocakları, balık çiftlikler ve madenlere karşı sivil inisiyatifle birlikte verdiği hukuk mücadelesiyle tanınan çevreci avukat ve aktivist Mercan kurultayda da ‘en temiz’ başarıya imza attı.



Ankara Arena Spor Salonu’nda seçim sürecinde broşürler, aday tanıtım kartları ve listeler havada uçuşurken Mercan adaylık tanıtımını elinde tuttuğu kağıdı üyelere göstererek yaptı.

Arena’da seçim sonrası çekilen fotoğraflar Mercan’ın örnek davranışının değerini bir kat daha artırdı.