GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
21 Mart 2022 Pazartesi 20:06

Menemenspor'a kayyum mu atandı?

Onursal Başkan Tahir Şahin, 2018 ve 2019'da yapılan genel kurulların mahkeme kararıyla iptalinin Yargıtay tarafından onandığını, ancak yarışmacı haklarının bir şirkete devredildiği son genel kurulun iptal edilmediğini ve o kongreyle ilgili davanın devam ettiğini söyledi. Bugün itibariyle kulübe kayyum atanmadığını belirten Şahin, "Yarın atanır mı, bilemem; çünkü işin içine siyaset karıştı. Kayyum atandı diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu art niyetli çabaların, takımı olumsuz etkilemesinden korkuyorum" dedi

EGEDESONSÖZ - Türkiye Spor Toto 1. Ligi'nde mücadele eden Menemenspor'a kayyum atandığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Menemenspor'un Onursal Başkanı Tahir Şahin, bu iddiaları yalanladı. Bugün itibariyle kulübe kayyum ataması gibi bir şeyin olmadığını, ancak yarın ne olacağını da bilmediğini ifade eden Onursal Başkan Tahir Şahin, "Takım iyi gidiyor. Henüz ligde kalmayı garantilemedik. İki maç daha kazandık mı, ligde kalmayı garantileriz. Böylesine kritik bir ortamda ortaya atılan kayyum atandı şeklindeki iddiaların, takımı olumsuz etkilemesinden korkuyorum. Eğer takım bu iddialar yüzünden kötü sonuçlar alırsa, vebal altında kalırlar" diye konuştu.

24 MAYIS'TA SON GENEL KURULUN DURUŞMASI VAR

İstinaf Mahkemesi, ilk iki kongre için yerel mahkemenin iptal kararlarına yönelik itirazları reddetmiş, genel kurul da iptal edilmişti. Bir yıl önce yapılan son genel kurulda kulübün yarışmacı haklarının şirkete devredildiği genel kurulla ilgili davanın devam ettiğini, 24 Mayıs'ta duruşmanın yapılacağını hatırlatan Menemenspor Onursal Başkanı Tahir Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

ŞU LİG BİTSİN DE BIRAKAYIM DİYE GÜN SAYIYORUM

"Evet; ilk iki genel kurul iptal edildi. O zaman da kayyum gelecek iddiaları vardı. Mahkeme, kayyum talebini o dönemde de reddetmişti. Şu anda son genel kurulla ilgili bir sorun yok. Dava devam ediyor.  Kayyum atandı şeklinde bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bugün kayyum yok ama yarın ne olur bilemem. Eğer kayyum atanırsa, mevcut yönetimin takımı yarışmalara soktu, para harcadı, para aldı, tüm bunlar geçersiz mi olacak? Bunu mu istiyorlar? İki aydır çok sıkıldım, şu lig bitse de ben de bıraksam, diyorum. İki üç maç daha kazandık mı, takım ligde kalmayı garantiler. Sonrasında zaten ben de yokum. Yarı yolda bıraktı demesinler diye dişimi sıkıyorum. Bunlar lig falan dinlemiyor, ortalığı karıştırmak istiyorlar. Takımın başına kötü bir şey gelirse, o vebalin altından nasıl kalkacaksınız?"

NELER OLMUŞTU?

Bilindiği gibi, Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği'nin itirazı üzerine, 2018 ve 2019 yılında yapılan olağanüstü genel kurullar, yargı tarafından iptal edilmişti. Oylamanın usulsüz yapıldığı, alınan kararların yasaya ve dernek tüzüğüne aykırı olduğu öne sürülmüştü.