GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
28 Mart 2022 Pazartesi 08:33

Menemen'e 66 milyonluk yatırım!

SAFKAR Ege Soğutmacılık Klima A.Ş, Menemen Emiralem’de klima ve soğutucular için metal parçaları üreteceği yeni bir tesis kuracak. Yaklaşık 66 milyon liraya mal olacak fabrika gençlere iş imkanı sağlayacak.

Araç üstü klima sistemleri üreten SAFKAR Ege Soğutmacılık Klima A.Ş, İzmir Menemen'de yeni yatırım kararı aldı. Halen Menemen Ulukent Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde faaliyetlerini sürdüren firma, klima ve soğutucu imalatında kullanılan bazı metal aksamları üretebilmek için Menemen Emiralem mevkiinde yeni bir yatırım gerçekleştirileceğini duyurdu.

Buna göre 26 kişiye ilave istihdam sağlayacağı öngörülen tesisin toplam maliyeti 65 milyon 877 bin 980 TL olacak. Bu yatırımla bina, makine ve techizat yatırımları yapılacak. Yeni yaptıkları yatırım hakkında Yeni Asır'a bilgi veren SAFKAR Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Merttürk, "Bu tesisimizde petek ve elektrikli araç klimaları için kompresör üreteceğiz. Şu an ürettiğimiz elektrikli araç klimalarının kompresörlerini dışarıdan ithal ediyorduk. Bu yeni fabrikamızla artık kendimiz üreteceğiz. Bizim Ulukent'teki mevcut tesisimizin olduğu bölgede genişleme imkanı olmadığı için bu yatırımı Emiralem'de yapmaya karar verdik" diye konuştu (Yeni Asır)