GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2022 Salı 09:58

Menemen'de kaçak yapıların yıkımı için ihale kararı!

Menemen Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve daha önce Encümen kararı ile yıkılmasına karar verilen bin 48,34 metreküp ve 7 bin 761,65 metreküplük alanların yıkımı için ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de özellikle tarım arazilerine yapılan konutlar ile gündeme gelen Hobi Bahçeleri sonrası yıkım yetkisi ilçe belediyelerine verilmişti. Birçok belediye gerek hobi bahçesi gerekse ilçe sınırları içerisinde yer alan kaçak binaların yıkımı için çalışmalarını başlatırken, Menemen Belediyesi de kaçak yapılarla ilgili düğmeye basma kararı aldı.

Bu kapsamda hazırlıklarını sürdüren ve geçmiş aylarda encümen kararı ile belirlenen ilçe sınırları içerisinde yer alan bin 48,34 metreküp alanın patlayıcı madde kullanmadan demirli ve demirsiz inşaat yıkım işi ve 7 bin 761,65 metreküp alanın ise makine ile demir ve demirsiz inşaat yıkımı için ihaleye çıkma kararı aldı.

14 Kasım saat 10:00’da gerçekleştirileceği duyurulan ihalenin yapılacağı yer ise  Menemen Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonu olarak açıklandı.

Yer tesliminden itibaren 5 gün içinde çalışmaların başlanacağı belirtilen süreç için, iş tamamlanma tarihi ise 180 gün olarak belirlendi.