GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Haziran 2021 Çarşamba 08:32

Menemen'de beş mahallede kritik 'K planı' hamlesi

İzmir'de 30 Ekim depremi sonrası başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, hak kayıplarının önüne geçilmesi için başlatılan Mevcut Durumu Korunacak alan (K alanı) için düğmeye basan Menemen Belediye Meclisi,ilçe sınırları içerisinde bulunan beş mahalleyi, K planları içine dahil etmeye hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan ve 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarında depremden etkilenen vatandaşların konutlarını yenileme sürecinde mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelere 'Mevcut Durumu Korunacak alan' yani 'K' alanlarını belirleme talimatı vermişti.

Birçok ilçe belediyesi 'K' sınırlarını Büyükşehir'e gönderirken, Menemen Belediyesi planlar için düğmeye bastı. Temmuz ayı olağan Meclis oturumuna getirilecek madde ile ilçede 'K' sınırları için Büyükşehir'e gönderilecek mahalleler belli oldu. Buna göre Menemen Belediyesi Meclisi'ne getirilecek maddenin kabul edilmesi halinde, ilçe sınırları içerisinde yer alan Koyundere, Ulukent, Asarlık, Seyrek, Yahşelli Mahallelerinin 'K'  sınırları içinde sayılması için Büyükşehir'e gönderecek.