GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2018 Cuma 13:06

Menemen Belediyesi'nden 'zehirlenme' iddiasına yanıt!

Menemen Belediyesi sosyal medyada dolaşan yavru sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğü görüntülerle ilgili olarak "kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, var olan bu algı bizleri ziyadesiyle rahatsız etmiştir” dedi

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi, sosyal medyada yer alan ve tepkilere neden olan görüntülerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"İlçe genelinde olduğu gibi tüm sokak hayvanlarına Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde rehabilitasyon, tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapılmaktadır. Dün müdürlüğümüze gelen ihbar sonrası yavrular ivedilikle gözetim altına alınmış ve yapılan muayene sonucunda gıda zehirlenmesinden şüphelenilmiştir. Tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki bir yavrumuz yaşam mücadelesini kazanamamış olmakla birlikte, paylaştığımız fotoğraflarda da görüleceği üzere diğer yavrular sağlıklarına geri kavuşmuştur. Gerekli tedavileri tamamlandıktan sonra da yaşam alanlarına geri bırakılacaktır.

Menemen Belediyesi'nin hayvan itlafı gerçekleştirdiğine dair sosyal medyada yer alan paylaşımlara inanmamanızı temenni eder; hiç bir zaman olmadığı gibi bundan sonra da böyle bir tutum içerisinde kesinlikle bulunmayacağımızı siz tüm hayvan dostlarına temin ederiz.

Bu tür haberleri yapan insanlar kesinlikle ön yargılı ve üzerimizden prim yapmak isteyen insanlardır.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur"