GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Temmuz 2024 Salı 15:40

Menderes’teki krize il başkanlığı el koydu!

Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kıraç’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili geçmişteki yazışmaları, İl Başkanlığı tarafından da inceleniyor. Başkan Şenol Aslanoğlu, bu haftaki yönetim kurulu toplantısında bu dosyayı konuşacaklarını bildirdi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ – Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği Fatih Kıraç’ın, dönemin İlçe Sekreteri İsa Çetintürk ile geçmişteki yazışmalarında önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yazdıkları, partide tepkiyle karşılandı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bu konuyla ilgili araştırma ve soruşturmanın devam ettiğini, bu hafta içinde yapılacak yönetim kurulu toplantısında dosyayı konuşacaklarını bildirdi.

İL BAŞKANLIĞI İDDİALARI ARAŞTIRIYOR
Kılıçdaroğlu’nun avukatı yazışmaları isterken, partililerin devreye girmesini istediği İl Başkanlığı da gerekli çalışmayı başlattı.

Tartışmaya konu olan ifadelerin kabul edilir olmadığını, buna gerçekten üzüldüklerini belirten Başkan Aslanoğlu, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu konuyla İl olarak biz de ilgileniyoruz. Gerekli soruşturmayı başlattık. Arkadaşlarımız detayları oluşturuyor. Detaylar ortaya çıktığında ilk yönetim kurulu toplantısında, yani bu hafta içerisinde konuyu masaya yatıracağız. Yönetim toplantısında konuyla ilgili bir verilecektir.”