GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2016 Çarşamba 07:33

Menderes'te zabıtadan Ramazan denetimi

Menderes Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı boyunca gıda denetimleri gerçekleştiriyor.

Menderes Belediyesi zabıta ekipleri 11 ayın sultanı Ramazan’da fırın, restoran, kafe gibi gıda işi ile uğraşan işletmelerde denetimlerini arttırdı. İlçenin dört bir noktasında denetimler gerçekleştiren ekipler ruhsat, hijyen, fiyat tarifesi gibi önemli detayları inceliyor.

Her gün denetim

Denetim kapsamında kontrole tabii tutulan işletmelerde esnaf odalarının belirlediği fiyat uygulaması baz alınıyor. Ruhsat ve hijyen konusunda ise kurallara uymayanlara gerekli yasal işlem gerçekleştiriliyor. Zabıta ekipleri Ramazan ayı boyunca her gün denetimlerini sürdürecek.

Vatandaşımız için

Denetimlerle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ 11 ayın sultanı Ramazan’da özellikle gıda işi ile uğraşan işletmelerimizde denetimlerimizi arttırdık. Yıl boyunca gerekli denetimlerimizi zaten gerçekleştiriyoruz ancak Ramazan’da bu denetimleri sıklaştırdık. Vatandaşımızın sağlığına tesir edecek herhangi bir durum yaşanmaması için bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. İlçe genelinde yaptığımız çalışmada şu ana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Duyarlı olan işletme sahiplerimize de teşekkür ederim” dedi.