GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2022 Çarşamba 23:05

Menderes’te yüksek gerilim... Belediye - örgüt karşı karşıya!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından sonra başlayan seçim sürecinde tansiyon yükseldi. CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler tercihini Mustafa Akın’dan yana kullanırken Başkan Kayalar ise Erkan Özkan’ı tercih etti. İşler ile Kayalar’ın arası açılırken ilçede örgüt-belediye çatışması çıktı.

EGEDESONSÖZ -  İzmir’in Menderes İlçesi’nde üç yıldır görev yapan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrasında “adli kontrol şartıyla” serbest bırakılan Kayalar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “açığa alma” işlemi uygulamıştı. Yasa gereği meclis üyeleri arasından seçilecek başkanvekili tespiti öncesinde CHP’de ipler gerildi.

Menderes’te geçmiş dönemde meclis üyeliği yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler ilçe örgütü adına yaptığı toplantılarda adaylarının Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mustafa Akın olduğunu deklare etti. İşler örgüt olarak Akın’ı istediklerini parti üst yönetimine bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in henüz ilçeye gelerek çalışma yapmadığı süreçte ilçede derin çatlak oluştu. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise kendisinden sonra yerine geçecek ismin Belediye Başkan Yardımcısı Meclis Üyesi Erkan Özkan olmasını istedi.

KENDİSİNDEN SONRA  AYNI DÜZENİ İSTİYOR!
İlçe Başkanı Ahmet İşler’in Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a tepkili olduğu bilinirken kapalı toplantılarda, “artık parti örgütünün sözü geçecek” dediği öğrenildi. İşler’in, “Belediye başkanı hakkında yürütülen hukuki bir süreç var. Hepimiz bunu yakından görüyor ve takip ediyoruz. Kendisi durumuna bakmadan idare edebileceği ve yönetebileceği adam arıyor” dediği iddia edildi. Kayalar’ın istediği Belediye Başkan Yardımcısı Özkan’ı yetersiz bulan İşler’in parti örgütünü ön plana çıkartması dikkat çekti. İşler’in, “Biz burada söz sahibi bir örgütüz. Bundan sonra bizim dediklerimizi yapmak zorunda kalacaklar. Parti üst yönetimine ilçede örgütün ne istediğini anlatacağız” dediği dile getirildi. İşler’in ayrıca Kayalar için, “Artık yok, onun dönemi bitti. Kendi durumunu toparlamak için uğraşsın” sözleri de kulislere yansıdı.

KIRŞEHİR-ANKARA HATTI HAREKETLİ
Menderes’te başlayan yeni başkanvekilliği seçim süreci Kırşehir-Ankara hattını da hareketlendirdi. Belediye Meclis Üyesi Fatma Ekicioğlu’nun görev istediği bilinirken genel merkez düzeyinde kayınbiraderi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da çalışma yaptığı öğrenildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaparken belediye başkanlığına seçilen Ekicioğlu’nun İzmir’de faaliyet gösteren Ekicoğlu Tarım isimli şirketi de bulunuyordu. Ekicioğlu ailesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlere ulaştığı dile getirildi. Parti genel merkez yönetiminde yer alan önemli isimlerin Fatma Ekicioğlu ismi üzerinde ayrıca çalışma yaptığı belirtildi. 

TOPLANTI YAPTILAR
Fatma Ekicioğlu’nun yeni süreçte başkan adayı olmasını isteyen bazı isimlerin örtülü desteği önceki gün düzenlenen zirvede vücut buldu. Belediye meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı Ekicioğlu’na destek toplantısına Meclis Üyeleri Alper Sürücü, Mehmet Sarıkaya, Cumali Önder, Amine Çiçek, Erdoğan Yalçın ve Bülent Taşkıran katıldı.

RÜZGAR “YOKUM” DEDİ
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı yardımcılığı yaptığı dönemde Cumhurbaşkanlığı CİMER’e şikayet ettiği için görevden alınan Meclis Üyesi Gürsel Rüzgar ise kararını verdi. Yasa gereği belediye başkanlığı seçim sürecini götürecek olan meclis başkanvekili Rüzgar aday olmayacağını parti yönetimine bildirdi. Rüzgar’ın yeni dönem için Erkan Özkan ismine sıcak baktığı dile getirildi.

MAKAM ARACINI ALDILAR!
Öte yandan Belediye Başkanı Kayalar’ın aksine adaylık çalışması yapan ve kararından vazgeçmeyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın’ın kullandığı makam aracının alındığı aracın meclis başkanvekili Rüzgar’a tahsis edildiği belirtildi. Makam odasını boşaltması istenen Akın’ın duruma tepki gösterdiği “önümü kesmek için her yolu deniyorlar” dediği öğrenildi. Akın’ın eski Cumaovalılar Dernek Başkanı sıfatıyla yürüttüğü STK, dernekler üzerinden kamuoyu oluşturma toplantılarının devam ettiği belirtildi.