GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ocak 2020 Cuma 15:13

Menderes’te dört odadan 'tesise hayır' bildirisi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan çöp tesisi için 4 oda ortak bir bildiri hazırladı. Başkanların imzasını taşıyan duyuruda, “Katı atık bertaraf tesisinin Menderes ilçesinin herkesçe bilinen nedenlerinden ve konumundan dolayı yapılmamasını net bir şekilde talep ve ifade ediyoruz. Menderes’te yaşayanlar olarak, İzmirli hemşerilerimize karşı sorumluluklarımızı ve fedakarlıklarımızı bugüne kadar yerine getirdiğimiz inancındayız” ifadeleri yer aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan katı atık entegre bertaraf tesisi kentte tartışma yaratmaya devam ediyor. AK Parti tesisin yapılmaması noktasında şiddetli bir muhalefet yürütürken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri ve bazı meclis üyeleri ise projenin çevreye olumsuz etkiler barındırmayacağını ve elektrik üretimi yapılacak modern bir işletme yapılacağını kamuoyuna ilan ediyor.

Öte yandan aynı partiye mensup olan bazı kesimlerin ve Menderes'te 15 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturan Ergun Özgün'ün de tesisin yapımına olumsuz baktığı biliniyor. 

Gelinen noktada ilçedeki 4 oda tesisin yapılmaması noktasında bildiri yayınladı. Menderes Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Telli, Menderes Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ekici, Menderes Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vahdettin Akdeniz, Menderes Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Sarıkaya’nın imzasını taşıyan yazılı metinde şu ifadeler yer aldı:

Kamuoyuna duyurumuzdur

Menderes ilçemizin Çakaltepe-Gölova mahallelerimizi kapsayacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve 2’nci Sınıf Düzenli Depolama Tesisi yapım işinin ilçemize yararlarının değil, aksine olumsuz yansımalarının olacağı inancı ve temsilcisi olduğumuz üyelerimizin çok büyük bir çoğunluğunun bu yapılması düşünülen işe karşı olduklarını ifade etmek adına, imzası olan oda başkanları olarak katı atık bertaraf tesisinin Menderes ilçesinin herkesçe bilinen nedenlerinden ve konumundan dolayı yapılmamasını net bir şekilde talep ve ifade ediyoruz. Menderes’te yaşayanlar olarak, İzmirli hemşerilerimize karşı sorumluluklarımızı ve fedakarlıklarımızı bugüne kadar yerine getirdiğimiz inancındayız.