GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Kasım 2023 Cuma 15:19

Menderes panoraması… CHP’den şimdilik 22 aday adayı!

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Menderes’te belediye başkanlığına talip olanların sayısı, her geçen gün artıyor. CHP’den şu andaki Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, eski İlçe Başkanı Ahmet Pala, yargı süreci devam eden Mustafa Kayalar başta olmak üzere 22 kişinin, aday adaylık dosyası vermeye hazır olduğu öğrenildi. AK Parti’den de dört önemli isim öne çıkmış durumda.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi, İzmir’in Menderes ilçesinde büyük heyecan yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili aday adaylarından bazıları niyetlerini gerek afişler asarak, gerekse sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyururken, bazıları da aday adaylık başvuru sürecinin başlamasını bekliyor. 2019 seçimlerinde AK Parti’den yerel iktidarı devralan CHP’de 22 kişinin adı geçiyor.

AK Parti’den ise şimdilik dört kişinin aday adaylığı konuşulurken, önümüzdeki süreçte sayının artacağı tahmin ediliyor.

KAYALAR, “YARGI KARARIYLA AKLANIP ADAY ADAYI OLACAĞIM” DEMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Kayalar, devam eden yargı sürecinden aklanmış, beraat etmiş olarak çıktığı takdirde yeniden aday adayı olmayı planladığını, Egedesonsöz’e açıklamıştı.

BAŞKANVEKİLİ VE ESKİ İLÇE BAŞKANI DA YARIŞA GİRMEYE HAZIR
Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, öne çıkan isimlerin başında geliyor. Özkan yaptığı açıklamada yeni dönemde  belediye başkanlığına aday olacağını duyurmuştu.

Beş yıl Menderes İlçe Başkanlığı yapan Ahmet Pala’nın adaylıkla ilgili düşüncesinin netleşmediği, ancak kamuoyundan aday olması için baskı gördüğü konuşuluyor.

ESKİ BAŞKAN VE MUHTAR DA LİSTEDE
10 yıl Menderes Belediye Başkanlığı yapan, 2014 seçimlerinde aday gösterilmeyince Bağımsız aday olarak seçime giren ve yıllar sonra CHP’ye dönen Ergun Özgün’ün de aday adaylığı hazırlığı içinde olduğu konuşuluyor.

Cüneytbey Mahallesi Muhtarı İlkay Çiçek, kurultay öncesi bir grup muhtarla birlikte Ankara’ya giderek, partinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aday adaylığını açıklamış, kamuoyuna da duyurmuştu.

2019 ADAY ADAYLARINDAN ÜÇ İSİM YARIŞA GİRECEK
2019 seçimleri öncesi 13 aday adayından birisi olan, bugün itibariyle Menderes Belediyesi’nde müdürlük yapan Mesut Taşdemir’in de 1 Aralık’ta istifa ederek adaylığını açıklaması bekleniyor. Yine 2019 aday adaylarından Çağrı Çifti ve İbrahim Kara’nın da göreve talip olduğu öğrenildi.

ESKİ MECLİS ÜYESİ, BİLBOARDLARDAN DUYURDU
Karabağlar Belediye Meclisi’nde, merhum Başkan Sıtkı Kürüm döneminde Meclis üyesi olan, Giritliler Derneği Başkanlığı da yapan Adnan Kavur, ilçenin çeşitli noktalarındaki bilboardlara aday adaylığını duyuran afişleri şimdiden astı.

BAŞKAN SOYER’İN DANIŞMANI DA ADAY ADAYI
Menderes’in eski Bulgurca köyünden olan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanlarından, “Sokak Ekonomisi” uzmanı Dr. Osman Sirkeci’nin önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI CHP’YE DÖNDÜ
Mustafa Kayalar’ın başkan yardımcısı iken yaşanan birtakım olaylardan sonra CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Mustafa Akın, bir ay önce Altıok’a dönüş yaptı. İYİ Parti’nin adayı olması beklenen Akın, “İttifak dağıldı, ben de yuvama döndüm” dediği, CHP’den aday adayı olacağı bilgisini paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİNİN ADI DA GEÇİYOR
Menderes siyasetinin sevilen isimlerinden olan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fatma Ekicioğlu’nun da aday adaylığı için dosya hazırladığı öğrenildi. Ziraat Mühendisi olan Ekicioğlu’nun yanı sıra diğer İzmir Büyükşehir Meclis üyesi Gürsel Rüzgar’ın da aday adaylığına soyunduğu biliniyor. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Hüseyin Savaş Sarıca, İsmail Karabel,  Güler Mutlu Yılmaz ve Murat Serin’in de ilçede nabız yokladığı öğrenildi. Tuncay Özkan’la akraba olduğu konuşulan Haydar Topaç’ın da adı geçiyor. Pir Sultan Abdal Derneği’nin eski yöneticilerinden Erdoğan Yalçın da aday adayları arasında görünüyor.

ESKİ NİKAH MEMURU DOSYA HAZIRLIYOR
Menderes Belediyesi’nde bir dönem nikah memurluğu yapan, pilates hocası Ayşegül Demir’in de listeye adını yazdırdığı öğrenildi. Eskiden belde olan Görece’nin belediye başkanlarından Mustafa Öztürk ve Şenol Çaker’in de aday adaylığı için kolları sıvadığı biliniyor.

AK PARTİ’DEN DÖRT GÜÇLÜ İSMİN ADI GEÇİYOR
MHP ile ittifak yapan ve seçimi AK Parti, 2019 seçimlerinde kaybettiği Menderes’teki iktidarı yeniden almayı hedefliyor. MHP ile yeniden bir ittifak yapılması beklenirken henüz hiç kimse aday adaylığını açıklamış değil ancak geçmiş dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun uzun zamandır sahada olduğu biliniyor.

İlçede bir dönem AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Süleyman Artcı’nın adı da aday adaylığı için geçiyor. Ayrıca, 2009 seçimlerinde Menderes Belediye Meclis üyesi olan Sinan Akdeniz’in aday adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor.

Bir başka aday adayı da AK Parti’nin eski İl Başkanı ve Milletvekili Ali Aşlık…  İzmir Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunması beklenen Aşlık ile ilgili olarak kulislerde, eğer Büyükşehir talebinin uygun görülmemesi durumunda Menderes’e aday olabileceği bilgisi dolaşıyor.