GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2022 Cuma 08:37

Menderes Belediyesi için kulisler hareketlendi... Seçim savaşları!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınması sonrası gözler yeni Başkan Vekili kim olacak sorusuna çevrilirken, meclis içinde grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’de ise sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. İşte grupların adaylık için ön plana çıkan isimleri…

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığına seçilen ancak geçtiğimiz günlerde ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınmasının ardından kulisler canlandı.

Kayalar’ın görevden el çektirilmesi sonrası gözler Menderes Belediyesi’ne çevrilirken, geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi’nde Serdar Aksoy’un görevden alınması sonrası yaşanan ‘meclis içi seçim’ sürecinin işlemesi bekleniyor. İzmir Valiliği'nin devreye girmesi ve ‘sandık kurulsun’ denmesi ile birlikte 18 Temmuz'da seçime gitmesi beklenen Menderes Belediyesi Meclisi’nde ise gözler CHP ve AK Parti grubuna çevrildi.

CHP’DE GÖZLER O İSİMLERDE
Meclis içinde Başkan Vekilliği görevini yürütecek olan yeni ismin seçimi için henüz tarih belli olmasa da ismi geçen isimler belli olmaya başladı. Mustafa Kayalar ile birlikte 17 meclis üyesi bulunan ancak Kayalar’ın ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in görevden uzaklaştırılması sonrası oy hakkının düşmesi ile 15 oya düşen CHP grubunda ismi ağır basanların ilk sırasında eski ilçe başkanı Ahmet Pala’nın ekibinden Fatma Ekicioğlu yer alıyor. Ekicioğlu’nun yanı sıra Mustafa Akın, Gürsel Rüzgar, Hasan Yücel Kara, Erkan Özkan’ın ismi de Başkan Vekilliği için geçiyor.

AK PARTİ DE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Meclis'te 8 üyesi bulunan AK Parti grubunda da hareketlilik devam ediyor. Başkan Vekilliği için ‘Menemen’ sürprizini tekrarlamak isteyen AK Parti grubunda Başkan Vekilliği için ismi en ağır basan meclis üyesi, Ayşegül Duran Türker. Türker’in AK Parti adayı olması beklenirken, ayrıca Mümin Bayram ve Cemil Az’ın ismi de süreçte Başkan Vekilliği için geçenler arasında. MHP grubunun ise 1 meclis üyesi ile AK Partiye destek vermesi bekleniyor