GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2024 Çarşamba 11:24

Memurlar yeniden iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar yeniden iş bıraktı. Binlerce memur Egemenlik Evi'nin önüne yürüdü. Genel Sekreter Barış Karcı ile görüşme yapan sendikacılar Başkan Tugay'la randevu verilene kadar Egemenlik Evi'nin önünden ayrılmayacaklarını dile getirdiler.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Memurlar bugün yeniden tam gün iş bıraktı. Sendika üyesi memurlar Kültürpark 4 No’lu Hol’de toplandı. Memurlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın makamının bulunduğu Egemenlik Binası’na yürüyüş gerçekleştirdi.

YOLU KAPATTILAR
Egemenlik Binası'na Fevzipaşa Bulvarı üzerinden yürüyen memurlar bulvar yolunu kapatarak yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

KARCI İLE GÖRÜŞME: RANDEVU VERİLENE KADAR BURADAYIZ
Şube yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Barış Karcı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Şube Başkanı Cevdet Keleş şunları söyledi:

"Barış Karcı ve özel kalem müdürü ile görüştük. Tugay şimdi burada değil gelmesini bekliyoruz. 31 Temmuz tarihini tehdit olarak algıladığımızı söyledik. Diyalogdan yana olduk. TİS hukukundan uzak bir süreç yaşıyoruz, bu hukuka uymaya davet ediyoruz. Etkinlik ve eylemlerimizi devam edeceğiz. 16 Ocak’ta kazandığımız toplamının bölümü olarak bize 16 bin TL teklif ediyorlar, üzerine bir şey koymuş değiller. Enflasyon yok mu? İki yıl boyunca artış yok diyorlar. Belediye hizmetlerine iki yıl boyunca zam yapmayacak mısınız? Bu hayatın akışına aykırı. TÜİK halkı yoksullaştırıyor ancak siz TÜİK'İN rakamlarını bile kale almayan teklif ediyorsunuz. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız uyuşmuyor. Eylemleriniz ile söylemleriniz bir olsun. İki yıl boyunca enflasyonu yok sayıp ücret teklif etmek memuru enflasyona ezdirmektir. Tugay'ın tehdidine bugün belediye emekçileri cevap vermiştir. İşte masa, buyurun masaya gelin sorunlarımızı masada çözelim demiştir. Biz sosyal denge tazminatımızın kesilmesinden sonra kurban bayramı bize zehir edilmiştir. Hak mücadelemiz artarak devam etmiştir. Belediye emekçileri alanlara çıkarak binlerce kişi ile haklarına sahip çıkmıştır. Seçim dönemlerinde hak hukuk adaletten bahsediliyor. Seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor. Hakkında sahip çıkan belediye emekçilerine soruşturma düzenleniyor. Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar mı? Sendikal haklarını kullanan emekçilere baskı yaparak mı demokrasiyi getireceksiniz? Sendikal haklarımızı kullanmayalım diye polisi çağırıyorlar. Polise biber gazı sıktırıp tartaklatıyorlar. Kendi iş yerlerimizde başımıza polis dikiliyorlar. Sendikal eylemi engellemek suçtur, suç işliyorsunuz. Dün çocuklarımızla beraber renkli bir eylem yaptık. SDT'lerimiz kesildiği için belediye emekçileri çocuklarını yaz okuluna götüremiyor, iş yerlerine yanında götürüyorlar. Bazı havuz medyası çocukları da bu işe alet ediyorlar diye başlıklar attı. Çocuklar da ailemizin bir bireyidir, onların hakkı için mücadele ediyoruz. Bunu böyle yazanlara yazıklar olsun. Değerli dostlar biz mücadelemizi verirken müzakereyi açık tuttuk. Tugay bizimle masaya otur diyoruz. Şimdiye kadar taleplerimizin birçoğuna dönülmedi. Bu sendikaları yok saymaktır. Bu tutum aynı zamanda iş barışını bakmaktır. Bizimle gazeteye demeç vererek konuşmayın. Gelin masada oturalım masada konuşalım. Zannedersem İzmir Büyükşehir Belediye Yönetimi KESK’i ve KESK’e bağlı sendikaların mücadele tarihini okumamış. Bizlere baskı yapan, sürgün eden hiçbir belediye başkanına boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Burası İsviçre değil, Türkiye. Burada hiper enflasyon var. Yaptığınız teklifi emekçiler kabul etmiyor. Eski sözleşmeyi dayatıyorsunuz. Bu öneriyi kabul etmeyeceğiz. Burada randevu verilene kadar bekliyoruz, buradayız"

Sendikadan yapılan açıklamada randevu talebinin kabul görmediği bildirildi. Memurlar ise eylemi noktalama kararı aldı.