GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Haziran 2023 Çarşamba 20:42

Memur-Sen'den zam açıklaması!

Memur-Sen memur maaşlarına yapılması beklenen düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 22 bin liraya çıkarılması beklenen en düşük memur maaşına, yüzde 6 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının da ayrıca eklenmesi gerektiği belirtildi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN internet sitesi üzerinden memur maaş zamlarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Twitter hesabı üzerinden bu açıklamayı yayınlayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı; emeğin hakkını teslim edecek, gelir seviyesini yükseltecek şekilde temmuza kadar hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın paylaşımında, memur maaşları ile ilgili taleplerini şu şekilde sıraladı: "En düşük memur maaşının 22.000 TL’ye çıkarılarak + %6 Toplu Sözleşme + Enflasyon Farkı verilmesi, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, Kira Yardımı desteği, Yetkili sosyal taraflarla istişare edilerek temmuz ayına kadar hayata geçirilmelidir."