GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Temmuz 2022 Cuma 09:22

Meclis kulisinde konuşulanları anlattı: Çoğunluğu kaybettiklerini kabullendiler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2023 Seçimleri öncesinde TBMM’de milletvekilleri arasında yapılan sohbetlerden örnek vererek “Cumhurbaşkanının seçileceğini ancak meclisteki çoğunluğu kaybettiklerini kabul ediyorlar. Ben Cumhurbaşkanının da seçilmesini olanaksız görüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2023 seçimleri yaklaşırken TBMM’de yaşanan tartışmalara ilişkin olarak çarpıcı örnekler verdi.

CUMHURBAŞKANI KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR
İktidar partisinden milletvekilleriyle kulislerde gerçekleştirilecek seçimleri değerlendirdiklerini söyleyen Bakan, “Cumhurbaşkanının seçileceğini ancak meclisteki çoğunluğu kaybettiklerini kabul ediyorlar. Ben Cumhurbaşkanının da seçilmesini olanaksız görüyorum. Konuşurken laf arasında bunları duyuyorsunuz. Cumhur İttifakı şuna çalışıyor. Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmazlarsa parlamentoda güç etki sahibi olabileceklerini düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı ne dedi? Biz bu 5’li çeteye verilen ihaleleri iptal edeceğiz. Cumhurbaşkanının dilinde de bu var… ‘Kaça mal olması gerekiyorsa o parayı vereceğiz kamulaştıracağız’ dediğinde ‘yapamazsın uluslararası mahkemeler var’ dedi. Cumhurbaşkanı zihninde kaybedeceğini düşünüyor ve 5’li çeteye diyor ki sizin hakkınızı uluslar arası mahkemeler korur. Buna tahkim mahkemeleri deniyor. İhaleyi alan veren iki taraf Türk, sözleşme dolar cinsinden, mahkeme İngiliz mahkemesi” dedi.

CHP BİRÇOK ANKETTE BİRİNCİ PARTİ
Anket ve kamuoyu araştırmalarını değerlendirirken verilerin ortalamalarını dikkate almak gerektiğini ifade eden Vekil Bakan, “Kamuoyu araştırmalarının ortalamaları alınıyor. Ortalamaları değerlendirmek lazım. Bazı kamuoyu araştırmalarında önde çıkan biz oluyoruz. Metropol Anket Şirketi bizim oranlarımızı olduğumuzdan daha da düşük çıkarıyor. Yöneylemin araştırmalarında ise oranlar daha iyi çıkıyor. Bunların tamamına bakıp ortalamalarını alarak, trende bakmak lazım... Son 2 yıldır Cumhur İttifakında bir düşüş, Millet İttifakı’nda ve CHP’de yükseliş var.  AK Partisi yanlısı anket firmalarının verdiği sonuçları değerlendirmeye katarak söylüyorum böyle bir trend var. CHP birçok ankette birinci parti bu çok önemli bir şey… Biliyorsunuz ülkede, parlamenter sistemde birinci parti hükümeti kurma görevini alırdı. Millet İttifakı’nın diğer unsuru İYİ Parti’de ciddi bir oy artışı var. Biz AK Parti’nin önündeyiz. İYİ Parti de MHP’nin çok önünde. Bizim domine ettiğimiz ittifakı ve diğer partileri de kattığınız zaman tartışmasız çok büyük farkla parlamentoda milletvekili sayısı açısından neredeyse anayasayı değiştirecek çoğunluğu değiştirecek çoğunluğu alacak görüntü veriyor” dedi.