GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:33

Meclis gündemine geliyor... İZSU'ya 1.7 milyarlık ek bütçe!

Kasım 2021'de 3 milyar 800 milyon TL'lik bütçesini onaylayan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde, 6 ay sonra ek bütçe talebi meclis gündemine geldi. Komisyonlara gönderilen bütçe talebi Cumhur İttifakı'nın 'ret' , Millet İttifakı'nın ise 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 milyar 750 milyonluk ek bütçe talebi meclis üyelerinin onayına sunulacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz yılın Kasım ayında gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde 2022 yılı bütçesini belirleyen İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (İZSU) yaşanan maliyet artışları gerekçesi ile ek bütçe talebi meclis gündemine getirilmişti. Mayıs ayı olağan meclis oturumunda görüşülen ve komisyona gönderilen ek bütçe talebinin ise detayları belli oldu.

YÜZDE 46'LIK EK BÜTÇE KABUL EDİLDİ
2022 yılı için 3 milyar 800 milyon liralık bütçe hedefi ortaya koyan İZSU Genel Müdürlüğü, artışlar ve gelir beklentilerini göz önüne alarak ek bütçesini belirledi. Buna göre İZSU, 3 milyar 800 milyon TL'lik bütçesinin yanı sıra 1 milyar 750 milyonluk ek bütçesi de komisyonlardan geçti.

Bütçenin yaklaşık yüzde 46'sını oluşturan ek bütçe talebi, AK Parti ve MHP'nin 'ret' oyuna karşın, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesi bugün gerçekleştirilecek İZSU meclisinde meclis üyelerinin onayına sunulacak