GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Temmuz 2024 Cumartesi 10:35

Marmara'daki son deprem için yorum: Bölge gergin!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) bildirdiğine göre Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında saat 22.26'da sularında 7,18 km derinlikte gerçekleşen 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından "Bölgenin gerildiğini gösterir" şeklinde uyarıda bulundu.

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre şehirlerde hissedildi. Marmara'daki depremden kısa bir süre sonra da Tekirdağ'ın Güzelkoy açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydan geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tekirdağ açıklarındaki deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ercan, "19 Temmuz 22.26’da Marmara Adası kuzey batısında Kuzey Anadolu Kırığının Tekirdağ kolu üzerinde 4,2 km derinde olan M4,1’lik küçük deprem, bölgenin gerildiğini gösterir" ifadelerini kullandı.

Ercan paylaşımında akıllara gelen “Marmara Denizi'ndeki deprem büyük depremin habercisi mi?" sorusuna da yanıt verdi. Ercan paylaşımının devamında, "Ancak, beklenen büyük depremin yakınlaştığını, ya da ayak sesleri olduğunu göstermez. Sıkıntı yok" ifadelerine yer verdi.